У Києві презентували новий футбольний турнір

У Києві презентували новий футбольний турнір "Кубок нескорених"

Укрінформ
У київському Будинку футболу 22 березня відбулась презентація нового футбольного турніру "Кубок Нескорених". 

Новий футбольний турнір "Кубок нескорених" є Всеукраїнським турніром для ветеранів бойових дій, які отримали тяжкі поранення та каліцтва. Про це повідомляє прес-служба Федерації футболу України (ФФУ) .

У заході взяли участь президент Федерації футболу України Андрій Павелко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в антитерористичній операції, Вадим Свириденко, координатор проекту "Ігри Нескорених" в Україні Оксана Горбач, герой АТО, учасник "Ігор Нескорених-2017" та щорічного марафону морської піхоти США Дмитро Блохін, радник міністра оборони України Дмитро Грищенко.

Президент ФФУ Андрій Павелко під час презентації зазначив, що цей унікальний турнір допоможе ветеранам АТО в проходженні фізичної та психологічної реабілітації після пережитих ними жахіть війни: "Це велика честь для нас - допомагати нашим ветеранам АТО, справжнім героям України, захисникам нашої держави. Тому Федерація футболу України з великою приємністю підтримала ініціативу проведення "Кубку Нескорених" і радо допомагатиме в організації змагань.

Упевнений, що проведення першого турніру "Кубок Нескорених" стане одним із найяскравіших футбольних заходів цього року. Крім того, Федерація футболу України ініціює проведення змагань із футболу серед учасників національних "Ігор Нескорених" - надважливого турніру серед ветеранів бойових дій, які отримали важкі поранення чи каліцтва. І ми сподіваємося, що вже наступного року футбол стане офіційним видом спорту цього проекту. Це почесна місія для Федерації футболу України та всієї футбольної спільноти нашої держави".

За словами Андрія Павелка, ФФУ візьме на себе всі витрати, пов’язані з придбанням необхідного спортивного інвентарю, кубків, медалей, дипломів, грамот, вимпелів, пам’ятних призів, сувенірної атрибутики для нагородження переможців, призерів, учасників змагань та кращих гравців. Також команда-переможець турніру отримає можливість потрапити на фінал Ліги чемпіонів, що відбудеться в Києві на НСК "Олімпійський" 26 травня. 

Планується, що фінал Всеукраїнського турніру для ветеранів бойових дій, які отримали тяжкі поранення та каліцтва, "Кубок Нескорених" відбудеться 19 травня 2018 року на столичному НТК імені В. Баннікова.

Читайте також: В Україні започатковується новий футбольний турнір "Кубок Нескорених"

Нагадаємо, турнір "Кубок Нескорених" є ініціативою уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденка та Міністерства оборони України, яку підтримала Федерація футболу України, взявши на себе функції організатора змагань. Участь у турнірі братимуть ветерани бойових дій та діючі військовослужбовці, службовці сектору безпеки та оборони України, а також добровольчих формувань, які мають посвідчення учасника бойових дій та отримали поранення, каліцтва, контузії або інші захворювання під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій в АТО, в ході миротворчих операцій за участю України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-