Юрай Санітра: Чоловічу та жіночу команди з біатлону можуть об’єднати

Юрай Санітра: Чоловічу та жіночу команди з біатлону можуть об’єднати

Укрінформ
Головний тренер чоловічої збірної з біатлону Юрай Санітра розповів про те, що його тренерська доля вирішиться у середині квітня, а також про варіант об’єднання чоловічої та жіночої команд.

"Чи тренуватиму чоловічу команду надалі? Питання відкрите. Зараз я у Словаччині, буду в Києві орієнтовно в середині квітня. Тоді, все й стане зрозуміло. Є різні варіанти. Особисто я хочу продовжити роботу, адже два роки ми важко працювали з хлопцями і хочемо завершити свою справу.

Не хочу забігати наперед, але розглядається такий варіант, що об’єднають чоловічу та жіночу команду, і в них буде один головний тренер. Але це ще робочий проект. Робити якісь висновки зарано. Для початку треба буде провести детальний аналіз. Зрозуміти, як рухатися далі. Потрібно з перших днів думати про наступну Олімпіаду, адже не виключено, що у жіночій команді виникнуть кадрові питання.

До олімпіади готуватимуться всі представники нинішньої чоловічої команди. І Прима, і Підручний можуть ще додавати.  Цьогоріч Артем і Дмитро витягнули вдвох ледь не весь сезон, молодці. Сергій Семенов попри проблеми зі здоров’ям залишається біатлоністом світового класу. Є ще Тищенко і Ткаленко. До того ж треба проаналізувати виступи представників команди "Б", провести відповідне тестування, щоб оцінити їхні можливості та перспективи у головній команді", - розповів Санітра в інтерв’ю "UA:БІАТЛОН".

Читайте також: Тренер українських біатлоністів: Я не скидаю з себе провину за результат команди

Нагадаємо, збірна України з біатлону достроково завершила виступи у сезоні й повернулася 19 березня додому після етапу Кубка світу в Голменколлені. Сезон для українських біатлоністів закінчився достроково через те, що на заключному етапі в російській Тюмені українці не виступатимуть. Після естафетних гонок в Голменколлені збірна України майже гарантовано позбудеться наявної квоти в жіночій (6 осіб) і чоловічий (5 осіб) командах. У наступному сезоні на особисті гонки Кубка світу з біатлону збірна України зможе заявити 5 жінок і 4 чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-