Українські паралімпійці повернулися із Пхьончхана на батьківщину

Українські паралімпійці повернулися із Пхьончхана на батьківщину

Фото
Укрінформ
Паралімпійська збірна України повернулася з XII зимових Ігор, які проходили з 9 по 18 березня у Пхьончхані (Республіка Корея).

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" українську делегацію зустрічали прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, представники громадських організацій, численні уболівальники, повідомляє Укрінформ.

Збірна України у Пхьончхані здобула 22 нагороди - 7 золотих, 7 срібних і 8 бронзових, посівши четверте місце за загальною кількістю нагород і шосте місце - у загальнокомандному заліку серед 49 країн-учасниць "білих" Ігор-2018.

Читайте також: Паралімпіада-2018: Україна завершила виступ у Пхьончхані з 22 медалями

Звертаючись до героїв Паралімпіади-2018, Володимир Гройсман наголосив, що держава й надалі всебічно підтримуватиме вітчизняних спортсменів з обмеженими можливостями.

Українські паралімпійці повернулися із Пхьончхана на батьківщину / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

"Коли ви відправлялися на Паралімпіаду, ми небезпідставно вважали, що зустрічатимемо переможців. Ви на ділі довели свою силу духу, незламність, прагнення до перемоги і відчуття відповідальності перед країною. Ми щиро уболівали за ваші перемоги і відзначаємо кожного з вас. Щиро пишаємося тим, що кожного дня на Паралімпіаді у Пхьончхані лунав гімн України і здіймався український прапор. Ми робили і робитимемо все, щоб допомогти вам бути найкращими. Зокрема, уряд ліквідував дискрімінацію, коли олімпійці отримували більші винагороди за медалі, ніж паралімпійці. Ваша перемога - це наша гордість, ваша сила - це приклад для кожного з нас", - сказав Прем'єр.

Читайте також: Президент привітав українських спортсменів з перемогами на Паралімпіаді-2018

Як повідомлялося, за "золото" паралімпійці отримають по 125 тисяч доларів, за "cрібло" - по 80 тисяч доларів, за "бронзу" - по 55 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-