Біатлоністка Меркушина: Щоб виправити всі помилки, знадобиться не один сезон

Біатлоністка Меркушина: Щоб виправити всі помилки, знадобиться не один сезон

Відео
Укрінформ
Біатлоністка збірної України Анастасія Меркушина поділилася враженнями від сезону-2017/18, а також прокоментувала бойкот етапу Кубка світу в російській Тюмені.

"Дуже важкий був сезон, я втомлена. Він пройшов дуже важко, і, сподіваюся, це тільки тому, що ми переробили, перегоріли. Ми бачимо помилки, і я сподіваюся, що ми їх виправимо. Я хочу попередити заздалегідь, що, на жаль, щоб виправити всі помилки за ці два роки, знадобиться не один сезон. Мені потрібно ще більше часу. Я не звикла програвати останнє коло, але це було щось неймовірне. Я йшла через себе, через біль. Я розуміла, що ці секунди ось зараз потрібні, але я нічого не могла зробити. Це було таке перевантаження, що після фінішу я ледве ходила. Слава Богу, що взагалі фінішувала, якщо чесно.

До Тюмені я готувалася, але, в принципі, заздалегідь все було зрозуміло. Тільки через бюрократичну тяганину цього не було в пресі, але ми знали, що до Росії не поїдемо. У нас ще не було часу це обговорювати, але звичайно, це позначиться негативно. Квота в 6 чоловік давала якийсь спокій старшому поколінню і надії молодшому. Тому що я ще не вийшла з того часу, коли я була молодшою ​​і мені хотілося пробігти гонки. Я розумію, що для молодшого покоління виграти вкрай важко або хоча б показати гідний результат. Навіть потрапляння до очкової зони - це вже добре. Але досвід, навіть програшу на етапах, дуже важливий. Тому я вважаю, що це дуже негативний фактор і плюсів він нам не додасть.

Зараз в Україні добре зі снігом. Так що я маю можливість трохи відпочити на своїй землі, трошки відкатати в Тисовці, а потім мене викликали на тести лиж. Це дуже важлива частина роботи, і я поїду до Норвегії на півтора тижні, щоб вибрати матеріали на наступний рік", - розповіла Меркушина в інтерв’ю XSPORT

Відео інтерв’ю:

Зазначимо, що кращим результатом української біатлоністки Анастасії Меркушиної в нинішньому сезоні є 12 місце в мас-старті на етапі Кубка світу в Рупольдінгу. Також тернопільська біатлоністка ставала срібним призером у складі змішаної естафетної команди в Контіолахті.

Читайте також: Біатлон: збірна України повернулася з етапу Кубка світу в Голменколлені

Нагадаємо, збірна України з біатлону достроково завершила виступи у сезоні й повернулася 19 березня додому після етапу Кубка світу в Голменколлені. Сезон для українських біатлоністів закінчився достроково через те, що на заключному етапі в російській Тюмені українці не виступатимуть. Після естафетних гонок в Голменколлені збірна України майже гарантовано позбудеться наявної квоти в жіночій (6 осіб) і чоловічий (5 осіб) командах. У наступному сезоні на особисті гонки Кубка світу з біатлону збірна України зможе заявити 5 жінок і 4 чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-