Українські каратисти везуть три

Українські каратисти везуть три "бронзи" з Роттердама

Укрінформ
У Роттердамі (Голландія) завершився третій турнір серії Karate 1 Premier League, що проходив під егідою Всесвітньої федерації карате (WKF). 

Збірна України учергове виступила результативно, здобувши три бронзові нагороди - відзначилися Анжеліка Терлюга, Аніта Серьогіна та Галина Мельник. Ще троє наших бійців зупинились за крок до медалей, посівши п'яті місця, повідомив кореспонденту Укрінформу прес-аташе Української федерації карате Ігор Левенштейн.  

"У турнірах Прем'єр-ліги можуть брати участь спортсмени, які входять до топ-100 рейтингу WKF. Участь у них важлива для здобуття рейтингових очок, що має велике значення для потрапляння на Олімпіаду-2020 у Токіо. Нагадаємо, що з першого етапу Прем'єр-ліги у Парижі українці привезли дві бронзові медалі, а з другого - в Дубаї - "срібло" та дві "бронзи". Стабільна результативність кращих каратистів України є ознакою класу та запорукою того, що наші олімпійські надії є цілком реалістичними", - зазначив Левенштейн.

У Роттердамі одеситка Анжеліка Терлюга, 1-й номер світового рейтингу в вазі до 55 кг, впевнено дісталась півфіналу, здолавши суперниць з Македонії (1:0), Польщі (3:0) та Індонезії (8:0). Проте у півфіналі вона мінімально поступилася туркені Тубі Якан - 0:1. У бронзовому фіналі Анжеліка з таким же рахунком перемогла Лі Лірісман з Естонії.

Аніта Серьогіна з Чорноморська, 2-й номер світового рейтингу ( до 61 кг), розпочала турнір з перемог над суперницями з Ірану (1:0) та Хорватії (3:0), але потім за рівного рахунку 0:0 програла туркені Мерве Чобан за хантеєм (суддівським рішенням). У втішних сутичках Аніта спершу здолала Джоан Орбон із США (2:0), а потім - Мадіну Ательбаєву з Казахстану - 1:1 (завдяки першому набраному балу).   

Читайте також: Українські каратисти привезли з етапу Серії А із Зальцбурга "золото" та дві "бронзи"

Львів'янка Галина Мельник (до 68 кг), яка з початку сезону піднялася з 30-ї позиції світового рейтингу на 15-ту, здобула свою другу нагороду на дорослому татамі. Почавши з перемоги над суперницею з Тайбею (4:0), Галина потім з таким же рахунком здолала першого номера світового рейтингу, чемпіонку світу 2014 року Алізе Ажьє з Франції. Потім була перемога над Мариною Ракович з Чорногорії (1:0) та поразка за рівного рахунку 2:2 від Мирослави Копунової зі Словакії. У втішних поєдинках Мельник була сильнішою за Моніку Стефановську з Македонії  та Меліссу Братич з Канади.

Наступний етап Прем'єр-ліги пройде в Рабаті (Марокко) 6-8 квітня.

На фото: Аніта Серьогіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-