Сергій Ребров: Циганков і

Сергій Ребров: Циганков і "Динамо" потрібні один одному

Укрінформ
Колишній наставник київського футбольного клубу "Динамо" Сергій Ребров оцінив перспективи півзахисника збірної України Віктора Циганкова напередодні важливої зустрічі з римським "Лаціо".

"Циганков - лідер команди? Думаю, він стає лідером поступово. Він багато забиває, причому в важливих поєдинках. Звичайно, після переходу Андрія Ярмоленка на Циганкова покладалися великі надії, і, на мій погляд, він починає їх виправдовувати, по суті, в поодинці витягуючи деякі матчі. Втім, в його віці важко бути беззаперечним лідером колективу, щоб сподівалися тільки на нього. Спади ще можливі, але зараз Циганков дійсно показує якісну гру і допомагає "Динамо". Найкраща якість Віктора Циганкова полягає в тому, що він практично ніколи не зупиняється, весь час рухається і шукає момент. Коли я працював у "Динамо", у нього завжди був високий показник пробігу - і загального, і швидкісного. У хлопця прекрасне почуття простору, яке він вміє вчасно заповнювати. Віктор ніколи не чекає на передачі, а завжди вривається до штрафного майданчика.

Читайте також: Циганкова визнали кращим гравцем тижня в Лізі Європи

Щодо інтересу з боку зарубіжних клубів. Потрібно розуміти інтереси клубу, за який він виступає. Я не думаю, що треба швидко продавати всіх гравців, які засвітилися, з однієї простої причини: "Динамо" - це та команда, яка повинна виступати на високому рівні. На даний момент клуб, на жаль, не має можливості купувати дорогих футболістів, так що потрібно цінувати і ростити тих хлопців, які є. Втім, це питання знаходиться в компетенції президента і самого гравця. Треба знати, яка мотивація у самого футболіста, а я сподіваюся, що у Циганкова вистачає бажання ще виступати в Києві. І не один сезон. Потрібно продовжувати розкривати свій потенціал. Ніхто не знає, як в такому віці гравець адаптується в зарубіжному чемпіонаті. Зараз він потрібен "Динамо", а "Динамо" - йому.

У національній команді з'явилася хороша конкуренція. Я цьому радий. Сьогодні вже ніхто не скаже, що збірна - це команда тільки Коноплянки і Ярмоленка", - розповів Ребров в інтерв’ю zbirna.com

Нагадаємо, півзахисник "Динамо" 20-річний Віктор Циганков дебютував на високому професійному рівні саме під керівництвом Сергія Реброва. При цьому тренері він забив свої перші м'ячі, в тому числі й в єврокубках. Але тоді хавбек ще знаходився в тіні, часто боровся з травмами, а зараз стає справжнім лідером команди.

Сьогодні, 15 березня, "Динамо" проведе другу зустріч з римським "Лаціо" в рамках 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА. Поєдинок розпочнеться на НСК "Олімпійський" у Києві о 20.00.

Читайте також: Морозюк: У матчі з "Лаціо" динамівці повинні приділити максимум уваги обороні

Перша гра між "Динамо" (Київ) і "Лаціо" (Рим) завершилася з рахунком 2:2. У цьому матчі Циганков забив м’яч і був визнаний кращим гравцем тижня в Лізі Європи за результатами голосування на сайті УЄФА. Український півзахисник "Динамо" набрав в опитуванні 60% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-