Канада хоче провести чемпіонат світу з футболу у 2026 році

Канада хоче провести чемпіонат світу з футболу у 2026 році

Укрінформ
Федеральний уряд Канади оголосив про підтримку спільної заявки Канади, США та Мексики на проведення Чемпіонату світу з футболу у 2016 році.

Про це оголосила міністр спорту Канади Кірсті Данкан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проведення цього чемпіонату добре для наших спортсменів, міст, економіки та репутації як лідера у міжнародному спорті, тому ми підтримуємо цю заявку», - сказала Данкан.

Читайте також: Україна бойкотуватиме усі спортивні змагання в Росії

Вона додала, що офіційна Оттава готова виділити до 5 млн дол після схвалення заявки. За словами генерального секретаря Канадської футбольної асоціації Пітера Монтополі, ці гроші будуть використані під час перехідного періоду після того, як заявку буде схвалено і до того, як ФІФА перебере на себе організацію турніру.

Раніше про свою готовність прийняти матчі ЧС-2026 оголосили канадські міста Торонто, Ванкувер, Монреаль та Едмонтон. Якщо спільна заявка США, Канади й Мексики буде затверджена ФІФА, 60 матчів пройдуть на території Штатів і по 10 – у Мексиці й Канаді.

Читайте також: Британія назвала умову, за якою бойкотуватиме ЧС-2018 з футболу в Росії

Остаточне рішення ФІФА оголосить 13 червня. Єдиним конкурентом США, Канади й Мексики є Марокко.

Додамо, що Канада вже приймала усі Чемпіонати світу, що проходять під патронатом ФІФА, окрім чоловічого мундіялю. Таким чином, якщо північноамериканська заявка буде схвалена, Канада стане єдиною країною світу, що прийме усі поєдинки ФІФА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-