В Україні з'явився

В Україні з'явився "чорний ринок", де торгують спортивними довідками

Укрінформ
В Україні з'явився "чорний ринок", де торгують довідками, які дозволяють взяти участь у різноманітних змаганнях та марафонах.

Про це поінформував на брифінгу перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, з'явився "чорний ринок" надання довідок на право заняття фізичною культурою. Не тільки лікарі спортивної медицини, а й акушери-гінекологи, проктологи та інші фахівці беруть на себе сміливість надати довідку, що та чи інша людина може нести відповідні навантаження", - сказав Гоцул.

За його словами, окрім відповідних вольових якостей для участі у змаганнях та марафонах, людина повинна мати й відповідний стан здоров'я. "Ігнорування того, що необхідно перевірити стан здоров'я та упевнитися, що людина може витримати навантаження, іноді призводить до складних і навіть фатальних наслідків. На жаль, ми вже були свідками кількох смертей під час марафонів", - сказав перший заступник міністра.

Він зазначив, що є лікарі, фах яких визначається державною, як спортивні лікарі. Для них встановлений стандарт огляду пацієнта перед наданням дозволу на заняття фізичною культурою. Тільки вони можуть дозволити або не дозволити участь у таких заходах.

Читайте також: Жданов закликає біатлоністів бойкотувати етап Кубка світу в Росії

Як наголосив в.о. директора ДП "Служба спортивної медицини України" Анатолій Вієвський, нині в інтернеті деякі медичні заклади відкрито пропонують за певну плату відповідні документи."Є пакети обстеження для марафонів. Так от напівмарафон коштує 400 грн, пакет щодо цілого марафону коштує 650 грн. Що це за медичне обстеження напівмарафону? Навіть якщо є забіг на 10 метрів, то огляд буде точно такий, як для 42 км 195 м", - сказав він.

Вієвський додав, що також пропонують зробити пробу Летунова. "Зараз за 650 грн людині пропонують, у тому числі, пройти ризиковану для здоров'я та життя процедуру", - обурився він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-