«Рома» - «Шахтар»: Не зрадити своїй грі

«Рома» - «Шахтар»: Не зрадити своїй грі

Аналітика
Укрінформ
Команда Паулу Фонсеки приїхала в Рим перемагати.

«Рома» (Рим, Італія) – «Шахтар» (Донецьк, Україна). Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матч-відповідь. 13 березня. 21:45. Рим. «Стадіо Олімпіко». Арбітр: Ундіано Мальєнко (Іспанія). Пряма трансляція на телеканал «Україна» та «Футбол 1».

«Шахтар» зараз перебуває у чудовій формі. В цьому році команда зіграла п’ять матчів і в усіх перемогла. Зокрема, і в першому поєдинку з «Ромою» 2:1. А в чемпіонаті України «гірники» здобули чотири перемоги із загальним рахунком 16:0. Окрім статистики, відзначимо, що футбол «Шахтаря» також справляє враження. Збалансований, швидкий, технічний, кожен гравець максимально сконцентрований, як на власних обов’язках, так і на взаємодії з партнерами. За таких обставин єдине, що може завадити команді Паулу Фонсеки пройти «Рому», то це психологічний провал. Наприклад, вкрай невдалий початок гри або ж чиясь шалена помилка у відповідальний момент.

Читайте також: Ді Франческо: "Рома" не має припускатися помилок, як у першому матчі з "Шахтарем"

Склад «Шахтаря» на римський матч легко читається. У порівнянні з поєдинком у Харкові у «гірників» станеться лише одна вимушена заміна. Замість травмованого Кривцова у центрі захисту вийде Ордець. А так, цілком прогнозована одинадцята: Пятов – Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі – Фред, Степаненко – Марлос, Тайсон, Бернард – Феррейра. Перший на заміну – Коваленко.

Перед матчем Паулу Фонсека вкотре підтвердив, що команда максимально мотивована та гратиме у свій футбол. За словами головного тренера, «ми не приїхали сюди захищати результат першого поєдинку (перемога 2:1) та ми не збираємось ховатися від гри». Що це значить? А те, що «Шахтар» гратиме на перемогу і не планує віддавати супернику контроль над м’ячем та простір. «Наша команда в чудовому стані. Гравці за всіма параметрами в оптимальних кондиціях. Покажемо звичний футбол «Шахтаря», - зазначив Фонсека.

Читайте також: Фонсека: Матч у Римі буде складним, але "Шахтарю" варто грати у свій звичний футбол

До речі, про мотивацію. За вихід у чвертьфінал Ліги чемпіонів клуб заробить додаткові 6,5 млн євро. Погодьтесь, суттєве поповнення бюджету. Перемога над «Ромою» - чудова нагода підвищити трансферну ціну для потенційних літніх продаж «Шахтаря» - Фреда, Бернарда, Тайсона, можливо Ісмаїлі та Феррейри. Нарешті, чвертьфінал ЛЧ – це неймовірний плюс в резюме Паулу Фонсеки. Швидше за все, тренер «Шахтаря» допрацьовує в клубі останні місяці і йому потрібен вирішальний аргумент для роботодавців з топ-чемпіонатів Європи.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-