Олімпійці та паралімпійці будуть партнерами щонайменше до 2032 року

Олімпійці та паралімпійці будуть партнерами щонайменше до 2032 року

Укрінформ
Президенти Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах і Міжнародного параолімпійського комітету (МПК) Ендрю Парсонс підписали 10 березня історичну довгострокову угоду, що встановлює партнерство між цими двома організаціями до 2032 року.

Документ було скріплено підписами в Пхьончхані, Південна Корея, повідомляється на сайті МОК.

«Зміцнення співробітництва між Олімпійським та Паралімпійським рухом є однією з ключових рекомендацій Олімпійської програми 2020 року. МОК радий посилити свою істотну підтримку МПК і всього Параолімпійського руху, оскільки ми поділяємо так багато однакових цінностей і цілей», - заявив Бах.

«Не може бути ніяких сумнівів у тому, що МПК і Паралімпійський рух не були б такими, як сьогодні, без підтримки і співпраці з МОК. Після укладення нашої першої офіційної угоди 2000 року Параолімпійські ігри і рух в цілому зросли до немислимих раніше меж визнання», - зазначив зі свого боку Парсонс.

Документ передбачає, що МОК продовжить зобов'язувати всі країни, які приймають Олімпійські ігри, проводити у себе також Параолімпійські ігри.

МОК і МПК працюватимуть разом, щоб підвищити наочність Параолімпійських ігор і репутацію Параолімпійського бренду.

Обидві організації поглиблюватимуть існуючу співпрацю, зокрема, щодо реалізації Олімпійської програми 2020 року, стратегічної дорожньої карти для майбутнього Олімпійського руху.

Угода також забезпечить фінансову стабільність МПК щонайменше на найближчі 14 років, від чого виграє весь Параолімпійський рух.

Читайте також: Україна посідає 4 місце після першого дня "білої" Паралімпіади у Пхьончхані

Нова угода грунтується на поточних угодах про партнерство та співробітництво, які були підписані до Олімпійських та Паралімпійських ігор в Лондоні у 2012 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-