«Лаціо» - «Динамо»: Ставка на другий тайм

«Лаціо» - «Динамо»: Ставка на другий тайм

Аналітика
Укрінформ
Кращий фізичний стан, форма Циганкова та незрозуміла мотивація суперника – козирі «Динамо» в протистояння з римлянами.

«Лаціо» (Рим, Італія) – «Динамо» (Київ, Україна). Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч. 8 березня. 22:05. Рим. «Стадіо Олімпіко». Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» та «Футбол 2».

Після проходу грецького АЕКа «Динамо» зіграло з різним успіхом два матчі в УПЛ. «Вересу» несподівано програли 1:3, а «Зорю» дотиснули лише на останніх хвилинах 3:2. Поєдинки вкотре засвідчили, що у внутрішніх змаганнях киянам не вистачає концентрації. Через це велика кількість невимушених помилок, відсутність думки в атаці, незрозумілі фоли. В Лізі Європи кияни грають більш зібрано і відповідально, тому сподіваємось, що в Римі команда Олександра Хацкевича відпрацює без перепадів та валідольних вибриків, якими грішать Бойко, Гармаш чи Хачеріді.

Читайте також: "Динамо" у складі 21 футболіста вирушило на матч з "Лаціо"

«Лаціо» дуже сильно грає в цьому сезоні на своєму полі (лише чотири поразки в усіх турнірах), тому «Динамо» прогнозовано робитиме ставку на нічию. Бажано результативну, як в Афінах. Для цього Хацкевич сконцентрує головні сили на своїй половині поля, а центральні півзахисники, швидше за все це будуть Шепелєв, Буяльський і Гармаш, левову частину часу займатимуться руйнуванням. За швидкі атаки відповідатимуть флангові півзахисники і нападник Мораес. Експерти радять дати шанс технічному Шапаренку і ефективному Бесєдіну, тому чекатимемо від Хацкевича вдалих і вчасних замін.

Віктор Циганков
Віктор Циганков

Щодо складу, то вкотре нагадаємо, що Ротань і Вербич не заявлені «Динамо» на Лігу Європи, бо грали цього сезону в ЛЄ за свої попередні клуби. Через травму не готовий грати Мбокані. Швидше за все, в Римі вийде основа, що і проти АЕКа. Бойко у воротах. Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Морозюк в захисті. Опорні півзахисники – Буяльський, Шепелєв. Тріо хавбеків – Гонсалес, Гармаш, Циганков. У нападі – Мораес. Не виключено, що Хацкевич піде на більш захисний варіант і зліва гратиме пара Піварич – Морозюк, а Гонсалес залишиться на другий тайм. Центрбек Шабанов хоч і отримав схвальні відгуки за матч з «Зорею», але Хацкевич навряд чи замінить ним більш досвідченого Кадара.  

Читайте також: Букмекери назвали фаворита матчу Ліги Європи "Лаціо" - "Динамо"

Що може стати вирішальним фактором в цьому матчі на користь «Динамо»? Насамперед, фізичний стан «Динамо». Так-так, саме «фізика». Незважаючи на виснажливі збори та брак ігрового ритму, кияни здатні додавати у другому таймі. Це засвідчили останніх 10 хвилин матчу з АЕКом та другий тайм з «Зорею», в якому вони просто задавили суперника. Натомість, «Лаціо» виснажене двома важкими матчами з «Міланом» та «Ювентусом». Крім цього, у чудовій формі Циганков, який і біжить, і паси віддає, і м’ячі забиває. Не ігноруємо і брак мотивації у «Лаціо» на Лігу Європи. Римляни борються за першу четвірку в Серії А (це путівка до Ліги чемпіонів), тому цілком ймовірно можуть приберегти своїх лідерів.

Святослав Василик, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-