Марта Костюк: Не виступатиму на турнірах у Росії, поки йдуть бойові дії на Сході

Марта Костюк: Не виступатиму на турнірах у Росії, поки йдуть бойові дії на Сході

Укрінформ
15-річна українська тенісистка Марта Костюк розповіла про патріотизм, свою громадянську позицію і недоречність виступати на турнірах в Росії у той час, коли йдуть бойові дії на Сході України.

"Для мене багато значить патріотизм. Це честь представляти свою країну на змаганнях. Люблю, коли звучить наш гімн, завжди сльози навертаються на очі. Я дуже люблю Україну. Намагаюся де тільки можна розмовляти українською мовою. Свого часу я була на Майдані, навіть ночувала, там було дуже класно. Це була чисто моя ініціатива. Коли мама мене забирала, я плакала, не хотіла йти звідти.

Звичайно, люди за кордоном цікавляться подіями в Україні. Більшість переконані, що всі проблеми на Сході та Півдні України йдуть з Кремля. Співчувають і підтримують. Мені дуже боляче дивитися на людей, які там страждають. Я захоплююся героїзмом наших солдат, волонтерів, людей, які віддають своє життя за нашу Батьківщину. Це надає мені сил і впевненості на тенісному корті. Мені є на кого рівнятися, брати приклад і захищати Україну на тенісному фронті.

Тенісні турніри у Москві і Санкт-Петербурзі? Так, була пропозиція, але я відмовилася. І поки на Сході йтимуть бойові дії, я вважаю недоречним брати участь у змаганнях, що проводяться в Росії", - розповіла Костюк в інтерв’ю "Главком"

Читайте також: Марта Костюк, найсильніша юніорка світу

Нагадаємо, найсильніша юніорка світу, чемпіонка юніорського "Australian Open – 2017" Марта Костюк у 2018 році вийшла у третій раунд дорослого Australian Open і дебютувала в складі збірної України на Кубку Федерації. Зараз 15-річна киянка проводить останню підготовку перед двома великими тенісними турнірами ITF в Китаї з призовим фондом по 60 тисяч доларів.

Фото: БТУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-