Росіяни стверджують, що МОК відновив членство Олімпійського комітету РФ

Росіяни стверджують, що МОК відновив членство Олімпійського комітету РФ

Оновлено
Укрінформ
Офіційних повідомлень про це наразі не було, але в російських ЗМІ демонструють лист від Томаса Баха. 

Членство Олімпійського комітету Росії (ОКР) в Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) відновлено. Про це повідомляє РБК з посиланням на члена МОК від Росії Шаміля Тарпіщева.

«Всі результати перевірок наших спортсменів показали їх «чистоту». Процедурно Росії робити нічого не потрібно, відновлення членства ОКР відбулося автоматично, у МОК немає ніяких нарікань», - повідомив Тарпіщев.

Згодом, російські ЗМІ оприлюднили офіційний лист президента МОК Томаса Баха. В ньому, зокрема, підтверджується, що МОК зняв санкції з Олімпійського комітету Росії (ОКР) після закінчення тестування всіх допінг-проб спортсменів з Ігор-2018 в Пхьончхані.

Таким чином, ОКР знову може користуватися всіма правами і повинен виконувати обов'язки відповідно до Олімпійської Хартії, як будь-який інший Національний Олімпійський комітет

Раніше повідомлялося, що виконком МОК поки не збирається знімати санкції з Росії. Президент комітету Томас Бах відзначив, що на це рішення вплинули дві позитивні допінг-проби російських атлетів в Пхьончхані.

Читайте також: Росія нехтує угодою з МОК - тягне на Олімпіаду "заборонену" символіку

Нагадаємо, членство Олімпійського комітету Росії в МОК призупинили 5 грудня. Таке рішення прийняли за підсумками розслідувань, які показали, що в російському спорті за підтримки держави створили систему застосування допінгу.

В рамках прийнятих санкцій російським спортсменам заборонили виступати на Олімпіаді-2018 під національним прапором. Спортсменів запрошували на Ігри в особливому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-