Реформа Ліги чемпіонів: віце-чемпіону України складніше потрапити в основний турнір

Реформа Ліги чемпіонів: віце-чемпіону України складніше потрапити в основний турнір

Укрінформ
Іспанія, Англія, Італія та Німеччина гарантовано матимуть в ЛЧ по чотири клуби. 

УЄФА вніс зміни в регламенти Ліги чемпіонів і Ліги Європи, які набудуть чинності з наступного сезону. З повним списком змін можна ознайомитися на офіційному сайті УЄФА.

Тепер по 4 найсильніших клубів з 4 асоціацій з найвищим рейтингом  автоматично потраплятимуть в груповий етап Ліги чемпіонів. На сьогодні це Іспанія, Англія, Італія і Німеччина.

По 2 клуби безпосередньо потраплять до групового етапу ЛЧ від асоціацій, які займають 5-е і 6-е місця в рейтингу. Сьогодні це Франція і Росія.

Читайте також: Президент УЄФА: Наступного сезону в Лізі чемпіонів не буде системи відеоповторів

Чемпіон України (а також чемпіон Португалії, Бельгії, Туреччини) гарантовано потрапляє до групового етапу ЛЧ.  При цьому, віце-чемпіону України тепер буде набагато складніше потрапити в групу ЛЧ. Як і раніше другий клуб УПЛ має подолати два кваліфікаційних раунди, але путівок відтепер лише дві (до цього було п’ять), а конкуренція лише посилилась.  

Змінено систему підрахунку клубних коефіцієнтів. Коефіцієнт асоціації більше не впливатиме на коефіцієнт клубу, тепер враховуватимуть історичні успіхи клубу в даному турнірі.

Також зміниться розподіл фінансів між клубами. Суттєво збільшать відрахування клубам і лігам, введуть нову більш складну систему розподілу фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-