Білоруська біатлоністка Блашко ще два роки не виступатиме за Україну

Білоруська біатлоністка Блашко ще два роки не виступатиме за Україну

Укрінформ
Білоруська біатлоністка Дар'я Блашко, яка в кінці 2017 року отримала українське громадянство, зможе брати участь в офіційних змаганнях за Україну з березня 2019 року.  

Білоруська федерація біатлону відмовилася скорочувати або скасовувати 2-річний карантин, який автоматично накладається на спортсмена при зміні громадянства, повідомляє euroradio.fm

Термін відраховується з моменту останнього старту Блашко на міжнародній арені, а це -березень 2017 року. Таким чином, Блашко, якій зараз 22 роки, зможе виступати на офіційних змаганнях за Україну з березня 2019 року.

Коментуючи таке рішення, спортсменка зазначила: "Нічого страшного в цій ситуації я не бачу. Про інше рішення білоруського федерації ми і не мріяли".

Читайте також: Бринзак: Питання про перехід біатлоністки Блашко так і зависло у повітрі

Нагадаємо, в кінці літа минулого року стало відомо, що дворазова чемпіонка світу серед юніорок Дар'я Блашко збирається перейти до збірної України. Біатлоністка і її тренер не змогли домовитися з новим штабом збірної Білорусі щодо умов підготовки. З моменту переїзду до України Дар'я Блашко виграла три золоті медалі на чемпіонаті України з літнього біатлону і два перших місця - на зимовому чемпіонаті.

Фото: biathlon.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-