Головні миттєвості Пхьончхану

Головні миттєвості Пхьончхану

Аналітика
Укрінформ
Савченко, Бьорген, Ледецка, хлопці з Мексики і Тонги, вболівальниці з КНДР і багато Вінні-Пухів. 

Укрінформ нагадує людей та події, з якими у нас буде асоціюватися зимова Олімпіада-2018. 

Велика Маріт Бьорген

Норвезька лижниця Маріт Бьорген виграла в Пхьончхані чотири медалі. Зокрема, вона взяла «золото» у престижному марафоні. Усього в її активі 15 олімпійських нагород в кар’єрі, з них 8 золотих. Бьорген стала найтитулованішою спортсменкою в історії зимових Ігор, випередивши свого земляка біатлоністка Уле Ейнара Бьорндалена. Додамо, що Норвегія перемогла у медальному заліку Олімпіади-2018. Здобуток норвежців вражає. 39 медалей: 14 золотих, 14 срібних, 11 бронзових.

Неймовірна Естер Ледецка

22-річна чешка стала першою жінкою, яка виграла дві золоті медалі у різних видах спорту на одній Олімпіаді. Спочатку вона сенсаційно перемогла у гірськолижній дисципліні – супергіганті. А потім прогнозовано виборола «золото» у сноубордингу (паралельний гігантський слалом). Секрет успіху Ледецкої простий – не перейматися і насолоджуватися улюбленою справою.

Вболівальниці з Північної Кореї

229 дівчат з КНДР миттєво стали зірками, влаштувавши оригінальну підтримку на хокейному жіночому турнірі Олімпіади. Усі вони були однаково одягнуті і синхронно виконували певні рухи, співали і скандували. Звісно, така «екзотика» вразила західні ЗМІ, але усі спроби поспілкуватися з дівчатами провалилися. Поза ареною вони поводились мов запрограмовані роботи, які не помічали нічого навколо себе.

Олімпієць з Тонги

Піта Тауфатофуа знову в центрі уваги. Після свого перфомансу на відкритті Ріо-2016 і виступу там у якості тхеквондиста, хлопець з Тонги вразив усіх в Пхьончхані. По-перше, він знову пройшовся роздягненим і намазаним маслом на відкритті. І це в серйозний мороз. По-друге, Піта пробіг лижну гонку на 15 км і навіть не був останнім. Через два роки на літній Олімпіада в Токіо Тауфатофуа виступатиме вже як плавець.

«Золото» Альони Савченко

Головна українка на цій Олімпіаді. Фігуристка Савченко виступала вже на п’ятій для себе Олімпіаді і саме з п’ятої спроби виграла золоті медалі. В 2004 році уродженка Обухова переїхала в Німеччину. На двох останніх Іграх вона брала «бронзу» в парі з Робіном Шолкови. А в Пхьончхані вже разом з Бруно Массо, несподівано для всіх, стала чемпіонкою. Чому поїхала з України? Усе як завжди – наша федерація відмовила їй у підтримці.   

Юдзуру Ханю та Вінні-Пухи

Найкумедніший епізод Олімпіади – десант плюшевих Вінні-Пухів після короткої програми майбутнього чемпіона – японського фігуриста Юдзуру Ханю. Фанатки Ханю знають, що Вінні-Пух улюблена іграшка японця, тому і закидають його ведмедиками після кожного важливого виступу. І цього разу Вінні приніс успіх Ханю, а усіх ведмедиків він планував подарувати у відповідь корейським дітлахам.  

Фініш мексиканського лижника

Тіньовий герой Олімпіади – 43-річний лижник з Мексики Герман Мадрасо. У гонці на 15 км він фінішував останнім, програвши чемпіону 26 хвилин, але отримав овації стадіону і навіть завершував дистанцію з прапором Мексики. Мадрасо лише рік тому почав займатися лижним спортом і те, що він взагалі доїхав – це реальний успіх.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-