МОК пустить $15-мільйонний штраф РФ на створення агентства допінг-тестування

МОК пустить $15-мільйонний штраф РФ на створення агентства допінг-тестування

Укрінформ
Росія виплатила Міжнародному олімпійському комітету штраф в розмірі 15 млн доларів, які підуть на створення міжнародного агентства допінг-тестування.

Про це повідомляє DW.

"На сьогодні ця сума з боку ОКР виплачена в повному обсязі", - йдеться в повідомленні на сайті Олімпійського комітету Росії.

Відзначається, що виплата 15 млн доларів була одним з критеріїв, виконання яких необхідне для відновлення членства ОКР в МОК.

Як відомо, комісія під керівництвом Самуеля Шміда підтвердила "систематичні порушення" антидопінгових правил у РФ із застосуванням методики "зникнення позитивних допінг-проб", а також порушення під час Олімпіади в Сочі в 2014 році й на різних адміністративних, юридичних і договірних рівнях.

На цій підставі 5 грудня 2017 року МОК дискваліфікував ОКР і виключив зі свого складу його керівника Олександра Жукова. Екс-міністр спорту і нинішній віце-прем'єр РФ Віталій Мутко був довічно усунений від виконання будь-яких функцій в Олімпійському русі.

Читайте також: У російських керлінгістів забрали медалі Ігор-2018

Збірна РФ була відсторонена від участі в Олімпіаді в Пхьончхані, проте МОК дозволив не поміченим у вживанні допінгу російським спортсменам виступити під нейтральним прапором, зобов'язавши ОКР відшкодувати витрати на розслідування і зробити внесок у створення "Незалежного органу з тестування" в розмірі 15 млн доларів для "підвищення благонадійності міжнародної антидопінгової системи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-