«Динамо» заявило, що CAS прийняв помилкове рішення у «маріупольській справі»

«Динамо» заявило, що CAS прийняв помилкове рішення у «маріупольській справі»

Укрінформ
Київський клуб стверджує, що тричі зверталось в УПЛ з проханням перенести матч на нейтральне поле. 

«Динамо» опублікувало офіційний коментар щодо рішення CAS в «маріупольській справі», в якому заявило, що тричі зверталося в УПЛ з проханням перенести матч. Про це повідомляє клубний сайт.

«Фактично єдиною причиною відмови «Динамо» в задоволенні його вимог про скасування рішень КДК і АК ФФУ був той факт, що клуб нібито не звертався в УПЛ з клопотанням про перенесення матчів.

Але таке твердження не відповідає дійсності і в повній мірі спростовується доказами, які ми подали до Спортивного арбітражного суду.

«Динамо» тричі зверталося як в ФФУ, так і в УПЛ з клопотаннями про перенесення матчів на нейтральне поле (24 липень, 15 серпня і 23 серпня 2017 року).

Читайте також: "Динамо" не згодне з вердиктом CAS, але на матч до Маріуполя поїде

Необхідність направлення звернень одночасно і в ФФУ, і в УПЛ була викликана виключно тим, що ці футбольні органи виявилися неспроможними визначитися між собою, хто з них повинен приймати рішення про перенесення матчів, про що свідчить листування між УПЛ і ФФУ, яке також додавалося до скарги.

Отримавши наші листи, а також листи від правоохоронних органів, УПЛ тричі зверталася в ФФУ з вимогою прийняти відповідне рішення, з огляду на відсутність в УПЛ повноважень для перенесення матчів.

Змушені констатувати, що твердження CAS про начебто відсутність звернень «Динамо» в УПЛ спростовується матеріалами справи, в якому є всі дані листи, які також неодноразово згадуються в скарзі.

Важко гадати, що могло призвести до такої помилки - надходження відповіді Федерації всього за кілька днів до слухання, з купою зайвого матеріалу, ознайомлення з яким могло відвернути увагу від скарги «Динамо», яка була подана 16 грудня 2017 року, або, може бути, втома від 14-годинного слухання.

Читайте також: Динамо програло у Лозанні "маріупольську справу"

Або його напружений темп, обумовлений, зокрема, втратами часу на неодноразові тривалі переговори про мирову угоду, ініційовані судом, в яких Федерація продемонструвала небажання розглядати будь-які варіанти.

Можливо, спрацювала і обережність CAS в створенні прецеденту, який міг би створити окремий масив практики», - сказано в офіційному коментарі «Динамо».

Нагадаємо, CAS пояснив, що апеляція «Динамо» не задоволена, бо клуб не робив запит в УПЛ перед матчем в Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-