«Динамо» - АЕК: «Фізика» та грецькі міфи

«Динамо» - АЕК: «Фізика» та грецькі міфи

Укрінформ
Рахунок першого матчу і кадрові втрати суперника не повинні розслабити киян.

«Динамо» (Київ) – АЕК (Афіни). Ліга Європи. 1/16 фіналу. Другий матч. 20:00. Київ. НСК «Олімпійський». Арбітр: Матей Юг (Словенія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 2».

Одразу про головне. Перше. Результат матчу в Афінах – нічия 1:1 вигідний «Динамо». Киян влаштує вдома і 0:0. Другий. Греки постійно стверджують, що національний чемпіонат для них пріоритетний, а Ліга Європи на другому плані. Звідси розмови, що в Києві вони гратимуть впівсили і без кількох провідних виконавців. Точно не зіграють дискваліфіковані захисник Враньєш і нападник Лівая. Але про півсили – це точно грецькі міфи. АЕК так само хоче пройти далі.

Читайте також: Хацкевич: "Динамо" зіграє з АЕКом без Мбокані

Обидва фактори не повинні розслабляти динамівців. Про це головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич сказав перед матчем: «У АЕКа не гратимуть кілька провідних виконавців, але нас це не розслабляє і не створює проблем з мотивацію. Це винятково проблеми АЕКа, ми ж по-своєму налаштовуємося на свою гру. Ми хочемо лише перемогти».

Щодо кадрової ситуації в «Динамо», то з тих на кого міг розраховувати Хацкевич, не зіграють захисник Піварич і форвард Мбокані. Обоє травмовані. Але на них особливо і не робили ставку у протистоянні з АЕКом. Швидше за все, у Києві в основі вийдуть ті самі люди, що і в Афінах. Бойко у воротах, лінія захисту Кендзьора – Хачеріді – Кадар – Морозюк, опорники Шепелєв – Буяльський, атакуючі півзахисники Циганков – Гармаш – Гонсалес, нападник Мораес. Гармаш і Гонсалес мали невеличкі пошкодження, але Хацкевич навряд чи наважиться змінювати ключових гравців півзахисту.

Читайте також: Букмекери назвали фаворита матчу "Динамо" - АЕК

Головні складові перемоги над АЕКом – фізична готовність, акуратність в єдиноборствах і більше гостроти в атаках. Сподіваємось, «Динамо» оперативно підтягнуло кондиції і на другий тайм команді вистачить сил. Якщо в Афінах Хачеріді та Гармашу пробачили багато зайвих фолів, то не факт що подібний номер проскочить зі словенським арбітром. Дуже не хочеться аби технічні греки одразу посадили на картки наш захист. Щодо атаки, то в цьому компоненті потрібно додавати. Мораес, Циганков, Гонсалес повинні брати більше ініціативи на себе. Свій шанс повинен отримати і Бесєдін.

Святослав Василик, Київ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-