Допінг-скандал: CAS призначив дату розгляду справи російського керлінгіста

Допінг-скандал: CAS призначив дату розгляду справи російського керлінгіста

Укрінформ
Міжнародний спортивний арбітражний суд (CAS) на виїзді на Олімпійських іграх-2018 назвав дату розгляду справи російського керлінгіста Олександра Крушельницького, в організмі якого виявлено сліди мельдонію, - 22 лютого.

Про це повідомляється на сайті організації.

"У зв'язку з проведенням консультацій з усіма зацікавленими сторонами (Міжнародний олімпійський комітет, Всесвітня федерація керлінгу і Олександр Крушельницький) CAS підтверджує, що слухання відбудеться в четвер, 22 лютого 2018 року, о 14:00 (корейський час, 7:00 по Києву)", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що "жодна додаткова інформація не буде надана до моменту ухвалення остаточного рішення з цього питання".

Раніше повідомлялося, що в одному з допінг-тестів Крушельницького виявлено сліди мельдонію. Штаб російської делегації на Олімпіаді підтвердив, що отримав повідомлення про можливе порушення антидопінгових правил, проте ані імені спортсмена, ані виду спорту до розкриття проби 19 лютого називати відмовився.

У понеділок агентство Reuters повідомило, що Крушельницький повернув акредитацію і залишив олімпійське село. У Міжнародному олімпійському комітеті не підтвердили інформацію про те, що російський спортсмен здав олімпійську акредитацію.

Читайте також: Росія визнала, що допінг-проба "Б" призера Ігор-2018 з керлінгу позитивна

У вівторок спортивна делегація РФ визнала, що допінг-проба "Б" також позитивна.

Нагадаємо, через звинувачення у порушенні антидопінгових правил спортсмени з Росії виступають на Іграх в Пхьончхані під нейтральним прапором. Спеціальна комісія стежить за тим, як російські атлети на Олімпіаді дотримуються правил, вироблених МОК.

24 лютого МОК з урахуванням думки цієї комісії вирішуватиме, чи відміняти дискваліфікацію Олімпійського комітету Росії і чи зможуть на церемонії закриття Олімпіади спортсмени з Росії пройти під російським прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-