Хокей: IIHF зняла тимчасову дискваліфікацію з Захарченка і Вариводи

Хокей: IIHF зняла тимчасову дискваліфікацію з Захарченка і Вариводи

Укрінформ
Дисциплінарна рада Міжнародної федерації хокею на льоду (IIHF) прийняла рішення зняти тимчасову дискваліфікацію з воротаря збірної України Едуарда Захарченка і захисника Володимира Вариводи.

Таке рішення IIHF прийняла через відсутність достатніх доказів у справі про нібито можливий договірний характер матчу Україна - Південна Корея, який відбувся у квітні 2017 року в Києві у рамках чемпіонату світу в дивізіоні 1А. Про це повідомляє Sport Arena із посиланням на офіційний сайт IIHF. 

Це означає, що Едуард Захарченко і Володимир Варивода можуть продовжити кар'єру у хокеї. Обидва гравці мають право зіграти за національну збірну у квітні на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В. Захарченко є основним воротарем збірної України протягом останніх декількох років. Але у нинішньому сезоні гравці вже не зможуть бути дозаявлені клубами чемпіонату України або європейських ліг, оскільки трансферне вікно в Європі вже закрилося.

Зазначимо, що IIHF лише скасувала тимчасову дискваліфікацію, але це не є остаточним рішенням щодо суті справі. Дисциплінарна рада може відновити справу у будь-який час, якщо будуть виявлені додаткові докази.

Читайте також: Воротар хокейної збірної України заявив, що не писав розписок про «здачу» матчу

Нагадаємо, у вересні 2017 року Захарченко та Вариводу звинуватили у спробі здачі матчу Україна - Південна Корея. Приводом для розглядів послужили фото сумнівних розписок, в яких гравці нібито зізналися у тому, що не змогли здати матч. IIHF відсторонила Захарченка та Вариводу від виступів в офіційних змаганнях, а Федерація хокею України дискваліфікувала гравців.

На фото: Е Захарченко 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-