«Шахтар» - «Рома»: Дія перша. Бій за ініціативу

«Шахтар» - «Рома»: Дія перша. Бій за ініціативу

Укрінформ
Чемпіон України готовий до двобою з італійським грандом. 

«Шахтар» - «Рома». Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перший матч. 21 лютого. 21:45. Харків. Стадіон «Металіст». Арбітр: Вільям Коллум (Шотландія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 2».

Перед поєдинком з «Ромою» «Шахтар» встиг зіграти один офіційний матч. В чемпіонаті України «гірники» невимушено розгромили «Чорноморець» 5:0. Перемога, безумовно, додала настрою і допомогла відновити тонус та ігрові зв’язки. Шкода, що через дискваліфікацію не грали Ракицький і Фред, бо їх ролі у цій команді визначальні. Потішив голами та передачами Марлос – він у чудовій формі. На щастя, не серйозною виявилась травма Бернарда, бразилець встигає відновитись до гри з «Ромою».

Читайте також: Наставник "Шахтаря" Фонсека: "Рома" дуже сильна, очікуємо на важкий поєдинок

Основний склад «Шахтаря» цілком прогнозований. У воротах Пятов, крайні захисники – Ісмаїлі і Бутко, центральні захисники – Ракицький і Кривцов, опорники – Фред і Степаненко, тріо атакувальних півзахисників – Бернард, Тайсон, Марлос, нападник – Феррейра. Перший на заміну – Коваленко. Усі гравці перевірені, усі чудово зіграли на груповому етапі ЛЧ і мають чималий досвід великих матчів. Іншими словами, «Шахтар» готовий написати нову сторінку клубної історії і зробити крок у чвертьфінал ЛЧ.

Що може завадити «Шахтарю»? Насамперед, суперник. «Рома» подолала груднево-січневу кризу і тактично перебудувалась. Римляни дуже швидко переходять із захисту в атаку і багато пробивають по воротах. Безумовно, Паулу Фонсека розібрав футбол «Роми» на атоми і його команда знатиме як грати проти Де Россі, Наїнголлана і Джеко.

Читайте також: Букмекери назвали фаворита матчу Ліги чемпіонів Шахтар - Рома

Є кілька важливих моментів, які вплинуть на результат. Перший, це фізичний стан гравців «Шахтаря». Особливо, після перерви. Другий, це форма лінії атаки. Якщо ніхто відверто не випадатиме з квартету Бернард – Тайсон – Марлос – Феррейра, то голи обов’язково будуть. Третій, уникнути провалів в захисті. Перемогу з будь-яким рахунком і навіть 0:0 в Харкові вважатимемо цілком прийнятним результатом, бо тоді в Римі буде простіше конструювати фірмові контратаки.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-