Нічия на нашу користь

Нічия на нашу користь

Укрінформ
«Динамо» здобуває стратегічно важливу нічию у протистоянні з АЕКом. 

В першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи київське «Динамо» зіграло внічию 1:1 на виїзді з афінським АЕКом. На гол Циганкова в першому таймі, греки відповіли голом Айдаревича на 80-й хвилині. Українська команда до перерви  демонструвала цілком прийнятну гру, але втримати переможний рахунок не зуміла з ряду причин.

Першим позитивним враженням від футболу «Динамо» став пресинг. Команда Олександра Хацкевича діяла високо і злагоджено. АЕК прогнозовано робив ставку на стандарти і швидкі флангові проходи. Кияни швидко впорались зі стартовим натиском господарів, збили темп і стали більше володіти м’ячем.

Читайте також: АЕК - "Динамо": Текстова трансляція

Все йшло навіть краще, ніж очікувалось. АЕК несподівано зупинився, ми ж взяли гру під свій контроль і забили такий важливий м’яч на чужому полі. Господарі з часом все ж розбурхались і почали створювати гостроту біля воріт Бойка. Нашим бракувало акуратності у відборі і греки цим користувались.

Підсумовуючи перший тайм, можна сказати, що «Динамо» показало солідний футбол. Добре тримався м’яч, проходили гострі передачі (наприклад, гольовий пас від Гонсалеса), працювали колективний та персональний відбір. Головним недоліком стала кількість порушень біля власних воріт. Хачеріді і Гармаш більшість ігрового часу сиділи на картці, тому кожен їх наступний фол ми сприймали із замиранням серця.

На початку другого тайму малюнок гри все ще був на нашу користь. Ми щільно грали на своїй половині поля і намагалися швидко переходити в атаку. АЕК все більше захоплювався наступом, тому було відчуття, що нагоди «Динамо» ще матиме.

Однак, минуло хвилин 15 і АЕК притис «Динамо» до воріт. За цих обставин кияни стали грати простіше і перебудувались на суто захисний футбол. На жаль, втримати переможний рахунок не вдалось. «Динамо» пропустило цілком логічно. Фоли і втома дались взнаки. На додачу і Бойко міг зіграти в епізоді з пропущеним м’ячем краще.

Читайте також: "Динамо"зіграло внічию з АЕКом у першому матчі 1/6-ї футбольної Ліги Європи

В другій половині гри «Динамо» жодного разу не вдарило по воротах суперника. А це показник слабкого в цілому тайму. В цілому ж результативна нічия на виїзді – цілком прийнятний результат. По грі кияни нічим не поступились суперники, а ставка у другому таймі на закритий футбол була цілком виправданою. Фізично «Динамо» ще не готове грати всі 90 хвилин у високому темпі.

Щодо персоналій, то класний матч відіграли молоді Шепелєв і Циганков. Не припинили боротьбу, сидячи на картці, Хачеріді і Гармаш. Майже без помилок зіграв Бойко, який повернувся у великий футбол після тривалої паузи. Можливо більшого ми чекали від Гонсалеса і Мораеса. Головне, є результат і є чорновий варіант класного футболу.

Святослав Василик, Київ

Фото: uefa.com, http://football.sport.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-