АЕК – «Динамо»: Коли клас переважає проблеми

АЕК – «Динамо»: Коли клас переважає проблеми

Укрінформ
На киян очікує непростий суперник на старті плей-офф Ліги Європи. 

АЕК (Афіни) – «Динамо» (Київ). Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перший матч. Афіни. Стадіон «Спірос Луїс». 22:05. Арбітр: Карлос Дель Серро (Іспанія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 2».

Настрій у наших вболівальників перед матчем в Афінах тривожний. На відміну від АЕКа, «Динамо» взимку грало лише спаринги, в яких тренери багато експериментували. Головні проблеми у нас в захисті – травма основного воротаря Бущана і втрата лідера оборони Віди. Хто їх замінить? У ворота, швидше за все, стане Рудько. Маханьков і Бойко, якого запросили у якості «пожежника», поки що не готові грати на такому рівні. Позицію Віди в центрі захисту Олександр Хацкевич віддасть Кадару. Угорець більш зіграний з партнерами ніж новачок Шабанов. До того ж Шабанову бракує досвіду єврокубкових матчів.  

Читайте також: Сьогодні "Динамо" тренуватиметься в Афінах перед матчем з АЕКом

Щодо інших захисників, то тренери на 100% впевнені лише у Хачеріді. Стосовно ж флангів, то тут дилема. Або зробити ставку на перевірених Кендзьору і Піварича, або ризикнути і поставити молодих Миколенка і Бурду. В захист можуть повернути і Морозюка, який восени більше грав крайнього хавбека.

В опорній зоні повинні зіграти Шепелєв і Буяльський. Талановитий Шапаренко буде першим кандидатом на заміну. На три місця атакувальних півзахисників претендує четверо гравців: Морозюк, Гонсалес, Гармаш, Циганков. Плюс ще є 19-річний Смирний, якому на зборах Хацкевич дав багато ігрового часу. Нагадаємо, що зимові новачки «Динамо» - Ротань і Вербич не допоможуть команді в Лізі Європи, бо вже грали цього сезону в ЛЄ за свої попередні клуби.  

Читайте також: Сидорчук про матч АЕК – "Динамо": Ключовими стануть перші 20 хвилин

Великий вибір у Хацкевича і у нападі. Мбокані багато пропустив, але його клас майже гарантує йому місце в основному складі. На підхваті ще троє – Мораес, Бесєдін і Хльобас. Кожен з них здатен посилити гру. Зважаючи на хід поєдинку в Афінах, якщо потрібен буде чистий форвард, то тренери можуть випустити більш заточеного на завершення Бесєдіна. Якщо ж необхідно буде тримати м’яч і створювати контратаки, то свій шанс отримає Мораес.

Зауважимо, що сьогодні АЕК демонструє найсильніший футбол за останні роки. Чого варті дві нещодавні перемоги над лідером грецького клубного футболу «Олімпіакосом». АЕК лідирує в чемпіонаті Греції і не приховує, що домашні справи для неї більш пріоритетні. Вдома АЕК спробує дотиснути «Динамо» і забезпечити собі комфортну перевагу перед грою в Києві. Вочевидь, що Хацкевич зробить ставку на обережний захисний футбол. Багато залежатиме від фізичного стану команди в другому таймі та щільної гри проти нападників суперника – Ліваї і Араухо. Наші переваги – досвід і багато класних виконавців в атаці.  

Читайте також: Динамо - АЕК: букмекери назвали фаворита першого матчу Ліги Європи

Букмекери вважають, що фаворит матчу – АЕК. Коефіцієнт на перемогу греків – 2.4. Перемогу «Динамо» оцінили у 3.0, нічию – у 3.1. Фактор ворожих трибун не повинен серйозно тиснути на киян. АЕК грає на великій арені (Олімпійський стадіон Афін, він же «Спірос Луїс»), яка навряд чи збере понад 30 тисяч глядачів. У Києві точно збереться більше фанатів. Головне, не втратити усі шанси ще у першому поєдинку.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-