Андрій Павелко: У Лозанні розглядається справа про безпеку всієї України

Андрій Павелко: У Лозанні розглядається справа про безпеку всієї України

Укрінформ
Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко прокоментував ситуацію з так званою "маріупольською справою", яка сьогодні розглядається у Спортивному арбітражному суді (CAS) у Лоазнні.

"Так звана "маріупольська справа" - це не просто позов клубу до національної федерації на рішення, яке було прийнято відповідними комітетами федерації і Виконкомом ФФУ з дотриманням всіх регламентних норм і юридичних документів. Це справа про безпеку всього українського футболу, всієї України. Справа про те, чи можна взагалі зараз грати у футбол у нашій країні. Справа про рівноправність уболівальників дивитися гру своєї команди в рідному місті.

Я, як президент федерації, як громадянин України, вважаю, що всі жителі нашої країни мають знаходитися в рівних умовах. Ми не могли піти на поступки одній команді, та ще грубо порушивши Регламент, який був затверджений перед початком чемпіонату усіма учасниками. Якби ми так поступили, це могло спровокувати неконтрольовану ситуацію. Я, як президент ФФУ, до останнього робив все, що в моїх силах і компетенції, щоб матч за участю "Динамо" в Маріуполі відбувся. Але зараз, коли справа дійшла до міжнародного суду, я не можу залишитися осторонь. Тому я буду брати участь в засіданні. Щоб як безпосередній учасник переговорного процесу допомогти суду прийняти справедливе рішення", - цитує Павелка terrikon

Нагадаємо, 12 лютого CAS розглядає позов київського "Динамо" на рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ зарахувати столичному клубу технічну поразку з рахунком 0:3 за неявку до Маріуполя на матч 7-го туру чемпіонату України.

Читайте також: Футбол: сьогодні CAS розгляне "маріупольську справу"

Через апеляцію "Динамо" до міжнародного суду відповідні зміни до турнірної таблиці все ще не внесені.

Фото: ФФУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-