Футбол: консул України в Хорватії очолив київський

Футбол: консул України в Хорватії очолив київський "Арсенал"

Укрінформ
Хорват Івіца Пірич приєднався до київського футбольного клубу першої ліги "Арсенал" і очолить клуб в якості президента.

Почесний консул України в Хорватії, агент ФІФА Івіца Пірич повідомив, що приймаючи пропозицію стати співвласником столичного клубу на 50% і його президентом, у числі головних своїх ідей і завдань ставить розвиток футбольної академії "Арсенала".

"Для мене це велика честь і велика відповідальність. Тим більше, що "Арсенал" для мене не порожній звук. Під час кар'єри футболіста я виступав за "канонірів", коли команда виступала у Прем'єр-лізі. Приймаючи пропозицію увійти у цей проект, в числі головних своїх ідей і завдань ставлю розвиток молодих українських талантів. Без сильної академії не може бути сильного клубу. Працюючи агентом ФІФА і з українськими хлопцями, переконався в цьому ще більше. Це підтвердив переїзд до Європи гравців "Дніпра" Вакулка, Назарина і Баланюка. Українська молодь талановита. Тепер до їх приголомшливих фізичних кондицій необхідно додати і хорватської майстерності. Тоді гравці "Арсеналу" теж гратимуть в Європі. І певні ідеї в цьому напрямку вже є.

Що стосується команди, вона збережеться. Головний тренер Сергій Литовченко продовжує роботу, готує команду до зборів і сезону, тому що завдання виходу до Прем'єр-ліги ніхто не скасовує", - цитує Пірича gamebet.com

Читайте також: Дебюти українських футболістів: Богданов - за "Арку", Хобленко - за "Лех"

Нагадаємо, в Україні Івіца Пірич відомий не тільки у футбольних колах. Протягом останніх трьох років почесний консул України в Хорватії займається благодійними проектами. За три роки Пірич організував і оплатив реабілітацію для майже двох тисяч поранених українських військових і дітей, чиї батьки служать в АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-