Лаура Дальмайєр виграла гонку переслідування. Текстова трансляція

Лаура Дальмайєр виграла гонку переслідування. Текстова трансляція

Олімпіада-2018
Укрінформ
Онлайн-трансляція гонки переслідування на 10 км серед біатлоністок на XXIII зимовій Олімпіаді у Пхьончхані (Республіка Корея).

Олімпіада-2018. Біатлон. Гонка переслідування. Жінки.

12 лютого 2018 року. Пхьончхан. Біатлонний центр "Альпенсія" Початок гонки о 12.10 за київським часом. Температура повітря -6С, невелика хмарність.

********

12:47 Меркушина – 46-а. А ми вітаємо Лауру Дальмайєр з другим «золотом» на цій Олімпіаді. «Срібло» у Анастасії Кузьміної. «Бронза» у Анаїс Бескон. 

12:44 Віта Семеренко – 18-а. 

12:42 Дальмайєр – чемпіонка! Бескон дістає Кузьміну і у нас боротьба за «срібло»! На фініші Кузьміна все ж друга. Бескон – третя. Олсбю – четверта. 

12:39 Слідом за Дальмайєр пішли Кузьміна і француженки Анаїс Бескон. Вони і розіграють «срібло» і «бронзу». А Віта Семеренко, тим часом, стріляє влучно.  Вона піднімається на 17 місце.

12:35 Дальмайєр має 36 секунд над Кузьміною. На останньому вогневому рубежі німкеня стріляє влучно і може спокійно бігти за другим «золотом» на цій Олімпіаді!

12:32 Віта Семеренко припустилася чергового промаху, вона 28-а. У Меркушиної два промахи. 

12:30 Дальмайєр і Кузьміна суттєво відірвались від переслідувачів. Вони паралельно стріляють. Дальмайєр стоячи стріляє влучно, а у Кузьміної два штрафні кола. Німкеня лідер, Кузьміна друга, Віткова третя. 

12:27 У Семеренко один промах на другому рубежі. У Меркушиної – два промахи. Все дуже сумно. А тим часом, Кузьміна виходить в лідери, Дальмайєр вже за нею. Семеренко – 26-а. Меркушина – 45-я. 

12:24 Дальмайєр і Кузьміна пішли на одне штрафне коло, але вони все одно залишаються лідерами гонки.

12:22 Кузьміна майже дістала Дальмайєр. Неймовірна швидкість у словачки.

12:19 Меркушина на першому рубежі стріляє влучно. Вона 38-а. Віта Семеренко після двох штрафних кіл лише 24-а. 

12:17 Дальмайєр стріляє точно. Далі – Віткова і Кузьміна. У Віти Семеренко, на жаль, два промахи. 

12:15 До речі, Валя Семеренко знялась з гонки. На трасі лише дві наші – Віта Семеренко і Анастасія Меркушина. 

12:12 Стартувала вже і наша медальна надія – Віта Семеренко.

12:10 Дальмайєр пішла на трасу. Гонка розпочалась. 

11:57 Нагадаємо і про екстремальні погодні умови. На стрільбищі сильний уривчастий вітер, який дуже заважає спортсменам. Також дуже холодно – майже мінус десять.

11:48 З українок втрутитись у боротьбу за медалі може лише Віта Семеренко, яка стартуватиме 14-ю, з відставанням від Дальмайєр у 55 секунд. Майже все залежатиме від влучності Віти, бо у швидкості вона поступається усім фавориткам. Інші українки – Валя Семеренко (стартує 46-ю) і Анастасія Меркушина (55-а) бігтимуть більше для престижу, без турнірних задач.

11:40 Хто здатен кинути виклик Дальмайєр? Експерти дають не багато шансів призерам спринту – норвежці Марті Олсбю та Вероніці Вітковій з Чехії. Натомість, на медалі реально претендуватимуть француженка Марі Дорен Абер (стартує 4-ю), Дар’я Домрачева з Білорусі (стартує 9-ю), словачка Анастасія Кузьміна та Доротея Вірер з Італії. 

11:32 Добрий день. Коротко про розклад перед сьогоднішньою гонко. Беззаперечний фаворит – чемпіонка у спринті Лаура Дальмайєр. В цьому розі німка двічі перемагала в гонці переслідування на етапах Кубка світу. Дальмайєр може стати першою біатлоністкою в історії Олімпіад, яка зробить золотий дубль «спринт + гонка переслідування». 

У гонці переслідування на 10 км з чотирма вогневими рубежами беруть участь 60 біатлоністок - за результатами спринтерської гонки. Україну представляють Віта Семеренко, (14-й номер), яка стартуватиме із 55-секундним відставанням від лідера Лаури Дальмаєр з Німеччини.

Валя Семеренко піде на дистанцію 46-ю (2 хвилини 15 секунд), Анастасія Меркушина - 55-ю (2 хвилини 26 секунд).

Представники України жодного разу не піднімалися на олімпійський п'єдестал у біатлонних гонках переслідування.

На минулих Іграх 2014 року в Сочі Віта Семеренко четвертою в історії українського біатлона виграла олімпійську нагороду в особистих гонках, завоювавши бронзову медаль у спринтерській гонці, яка згодом перетворилася на "срібло" через дискваліфікацію за допінг росіянки Ольги Вілухіної. "Бронзу" у спринті також здобули Валентина Цербе - у норвезькому Ліллегаммері-1994 - та Лілія Єфремова - в італійському Турині-2006; "срібло" в індивідуальній гонці в японському Нагано-1998 отримала Олена Петрова.

Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна виграли "золото" Олімпіади-2014 в естафеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-