Українка стала другою у списку спортсменів року від Всесвітніх ігор

Українка стала другою у списку спортсменів року від Всесвітніх ігор

Укрінформ
Українська пауерліфтерка Лариса Соловйова посіла друге місце в рейтингу спортсменів року за версією Міжнародної асоціації Всесвітніх ігор (IWGA) серед неолімпійських видів спорту.

Про це Укрінформу повідомили з прес-служби Ігор.

«У надзвичайно жорсткому голосуванні за спортсменів року Всесвітніх ігор суперзірка пауерліфтингу Лариса Соловйова посіла друге місце слідом за Резою Аліпуршеназандифаром (швидкісне скелелазіння), який отримав титул з крихітною перевагою: 90,790 - 90,036», - говориться в повідомленні.

Організатори цитують Соловйову, яка заявила, що дуже пишається цим і вдячна багатьом людям у всьому світі, які показали їй свою підтримку, любов і відданість. 

Проте, визнають організатори, українська пауерліфтерка «просто не звикла до того, щоб бути другою». Останній раз, коли іншому спортсменові вдалося обійти багатократну чемпіонку, був у 2009 році. Після абсолютної  перемоги у Вроцлаві в 2017 році Соловйова стала чотирикратним золотим призером Всесвітніх ігор; до цього Гімн України звучав у Німеччині (2005 рік), на китайському Тайвані (2009 рік) і в Колумбії (2013 рік). 

Щоб досягти успіху в спорті, потрібні два елементи: техніка і час. «У неймовірної спортсменки Соловйової -  вдосталь цих якостей», - говориться в прес-релізі.

Читайте також: Пхьончхан-2018: підсумки другого дня зимової Олімпіади

 Вона має намір взяти участь і в наступних іграх, у 2021 році.

Всесвітні ігри - міжнародні комплексні змагання з літніх видів спорту, що не входять до програми Олімпіад. Проводяться з 1981 року з періодичністю 1 раз у 4 роки, на наступний після олімпійського рік. З 2001 року проходять під патронатом Міжнародного олімпійського комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-