Фонсека:

Фонсека: "Рома" на голову вище всіх опонентів "Шахтаря" на зборах

Укрінформ
Головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Паулу Фонсека оцінив зимову підготовку і окреслив завдання команди на найближчі місяці.

"Підготовка насправді була продуктивною. Ми зустрілися з сильними суперниками, футболісти додавали з кожним матчем. Організація зборів – фантастична. Працювали у відмінних умовах, для будь-якого професіонала це ідеально, тому я повністю задоволений міжсезонням.

Дуже задоволений, що Фред нікуди не поїхав, і можу сказати, що він стовідсотково налаштований на цілі "Шахтаря" найближчих місяців.

У жодного з наших опонентів по спарингам немає якостей "Роми" або гравців з такими характеристиками. Стиль повністю відрізняється. У всіх спарингах, крім одного, ми перебували на половині супротивника - максимально близько до чужого штрафного - незалежно від результату. Наші опоненти сильні, але вони більше діяли в обороні. Це ми примушували їх сідати і захищатися. Потрібно зрозуміти: в протистоянні з "Ромою" постійно так не буде. Гра буде розділена. Римляни на голову вище недавніх візаві, тому дуже складно на зборах відрепетирувати те, що буде проти них.

Читайте також: Фонсека: "Шахтар" не показав належного рівня у матчі проти АІКа

Удача - складова нашого життя, і футболу зокрема, іноді вкрай важливо, щоб вона супроводжувала. Однак те, що ми показували в єврокубках, пов'язано не з нею, а з амбіціями, уважністю, компромісом, компетенцією і мотивацією. Вірю, що з "Ромою" нам вдасться змішати ці інгредієнти і бути сильними. Для майбутніх поєдинків удача не є вирішальним фактором.

Для мене головною метою залишається чемпіонат країни. Що стосується Ліги чемпіонів, час іде, стадії змінюються, все ускладнюється, але ми хочемо дістатися якомога далі.

Мотивація на матч з "Чорноморцем"? Щоб грати у "Шахтарі", потрібно бути мотивованим постійно. Хлопці знають, наскільки важливий для нас чемпіонат, - оскільки в пріоритеті саме він, вони мають сфокусуватися на ньому. Якщо цього не буде, вони ризикують не зіграти з "Ромою". Хочу, щоб футболісти розуміли: наша мета - не Ліга чемпіонів, а чемпіонат. Хто не буде налаштований на поєдинок з "Чорноморцем", сто відсотків не отримає навіть можливості мотивуватися на гру з "Ромою", - цитує Фонсеку офіційний сайт ФК "Шахтар".

Читайте також: Андрій Шевченко: На гру "Шахтаря" проти "Роми" дивлюся з позитивом

Нагадаємо, матч "Шахтар" – "Рома" 1/8 фінала Ліги чемпіонів УЄФА відбудеться 21 лютого у Харкові. Поєдинок 20 туру української футбольної Прем'єр-ліги "Шахтар" (Донецьк) - "Чорноморець" (Одеса) відбудеться 16 лютого. Початок матчу о 19.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-