Формула-1: Дівчат на стартовій решітці замінять діти

Формула-1: Дівчат на стартовій решітці замінять діти

Укрінформ
Нові власники Ф-1 вирішили, що популярних грід-гьорлз тепер замінятимуть юні пілоти. 

Міжнародна федерація автоспорту (ФІА) оголосила про те, що з сезону-2018 замість грід-гьорлз на стартовій решітці Гран-прі Формули-1 будуть присутні діти. Дана ініціатива розроблена спільно ФІА і новими власниками Ф-1. Про це повідомляє офіційний сайт ФІА.

Дітей вибиратимуть з числа учасників автоспортивних клубів шляхом лотереї або ж за результатами спортивних досягнень. Вибиратимуть з числа юних пілотів, які вже беруть участь в картингових змаганнях або юніорських формульних серіях.

Грід-кідс братимуть участь в передстартових заходах перед усіма Гран-прі «Формули-1», а також перед стартами гонок підтримки - Формули-2 і GP3. Дітей вже запрошували брати участь в передстартових заходах в Формулі Е.

Читайте також: Королеви автоперегонів стають історією: Формула-1 відмовилася від grid girls

За словами комерційного директора Формули-1 Шона Братчеса, подібна ініціатива повинна мотивувати молодих гонщиків прогресувати і покращувати результати.

Нагадаємо, нові власники Формули-1 прийняли рішення відмовитися від традиційної практики, коли на стартовій решітці перед початком Гран-прі поруч з болідами перебували грід-гьорлз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-