МОК обіцяє оскаржити

МОК обіцяє оскаржити "повернення" на Олімпіаду 28 російських спортсменів

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вважає, що "виправдувальний вирок" Міжнародного спортивного арбітражу (CAS) у Лозанні, винесений 28 російським спортсменам, підриває боротьбу із допінгом, і обіцяє оскаржити це рішення у вищій інстанції.

Про це Укрінформу повідомили у штаб-квартирі МОК.

"Це може серйозно вплинути на майбутню боротьбу із допінгом. Тому МОК буде ретельно аналізувати вмотивовані рішення, коли вони будуть доступні, і розгляне подальші дії, у тому числі звернення до Швейцарського федерального суду", - йдеться у повідомленні.

У МОК зазначають, що, з одного боку, підтвердження порушень антидопінгових правил для 11 російських спортсменів через маніпуляції із їхніми аналізами ще раз свідчить про існування системних маніпуляцій з антидопінговою системою на Олімпійських зимових іграх у Сочі у 2014 році, а з іншого - МОК дуже шкодує про те, що CAS не врахував представлені докази існування системних маніпуляцій з антидопінговою системою щодо інших 28 випадків.

Результат рішення CAS не означає, що спортсмени з групи з 28 осіб будуть запрошені на Ігри, підкреслили в МОК.

Читайте також: Суд в Лозанні виправдав 28 російських спортсменів, відсторонених від Олімпіади

Що стосується участі спортсменів з Росії у Олімпійських зимових іграх 2018 року, то рішення Виконавчої ради МОК від 5 грудня 2017 року залишається у силі - російські спортсмени можуть брати участь лише на запрошення МОК, а їхній олімпійський комітет - зовсім відсторонений.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний спортивний арбітраж (CAS) у Лозанні оприлюднив своє рішення щодо 39 з 42 апеляцій російських спортсменів, які оскаржили свою довічну дискваліфікацію. У четвер, 1 лютого, арбітраж задовольнив позови 28 спортсменів, визнавши неправомірними рішення про відсторонення їх від Олімпійських ігор у південнокорейському Пхенчхані і довічну дискваліфікацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-