Суд в Лозанні виправдав 28 російських спортсменів, відсторонених від Олімпіади

Суд в Лозанні виправдав 28 російських спортсменів, відсторонених від Олімпіади

Укрінформ
Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) виніс 28 виправдувальних вердиктів у справі про довічне відсторонення росіян від Олімпіад, а ще 11 спортсменів домоглися часткового задоволення апеляцій.

Про це повідомляє Sport Arena із посиланням на офіційний сайт CAS. 

28 спортсменів повністю виправдані, їх нагороди з Олімпіади-2014 у Сочі відновлені, а ще 11 атлетів домоглися скасування довічного відсторонення. Ці 11 спортсменів все одно визнані в порушенні антидопінгових правил, але рішення про довічне відсторонення від Олімпіад замінено на відсторонення від Ігор-2018 в Пхьончхані. Серед них, в тому числі, бобслеїсти Олександр Зубков і Олексій Воєвода, що вибороли по дві золоті нагороди в Сочі.

CAS повністю задовольнив апеляції бобслеїстів Дмитра Труненкова, Олексія Негодайла, Ольги Стульневої, Людмили Удобкиної, скелетоністов Олександра Третякова, Сергія Чудінова, Олени Нікітіної, Марії Орлової, лижників Олександра Легкова, Євгена Бєлова, Максима Вилегжаніна, Олексія Пєтухова, Микити Крюкова, Олександра Безсмертних, Євгенії Шаповалової, Наталії Матвєєвої, ковзанярів Ольги Фаткуліної, Олександра Румянцева, Івана Скобрева, Артема Кузнєцова, саночників Тетяни Іванової, Альберта Демченка, хокеїсток Катерини Лебедєвої, Катерини Пашкевич, Тетяни Буріної і Катерини Смоленцевої.

Слухання у справах біатлоністок Ольги Зайцевої, Ольги Вілухіної і Яни Романової відкладено.

Нагадаємо, на початку грудня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонив Росію від участі в Олімпіаді 2018 року за державну підтримку допінгової програми. Російські спортсмени без допінгового минулого можуть виступити на Іграх в Пхьончхані під нейтральним прапором.

Спортсмени з допінгових минулим, яких налічувалося 43 людини, спочатку отримали довічні дискваліфікації з позбавленням медалей Ігор-2014 в Сочі. Росія на той момент втратила 13 нагород Олімпіади в Сочі і втратила перше місце в медальному заліку.

Читайте також: МОК допустив до участі в Олімпіаді лише 169 російських спортсменів

Єдиним відстороненим спортсменом, чия апеляція була зареєстрована, став бобслеїст Максим Бєлугин.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-