Халеп вийшла у чвертьфінал Australian Open і зберегла статус першої ракетки світу

Халеп вийшла у чвертьфінал Australian Open і зберегла статус першої ракетки світу

Укрінформ
Плани Еліни Світоліної очолити світовий рейтинг наразі відкладаються. 

Перша ракетка світу Сімона Халеп втретє пробилася в чвертьфінал Відкритого чемпіонату Австралії. Про це повідомляє Sport Arena.

Після виснажливого майже 4-годинного матчу проти Лорен Девіс існували побоювання, що Халеп не встигне фізично відновитися до поєдинку з 72-ю ракеткою світу Наомі Осакою. Японка до четвертого кола не програла жодного сету і пройшла двох тенісисток з топ-20 - Олену Весніну і Ешлі Барті. Втім, Халеп перемогла без проблем - за 1 годину і 19 хвилин румунка оформила путівку в свій 10-й чвертьфінал на турнірах Великого шлему.

Читайте також: Australian Open: Якщо Світоліна дійде до півфіналу, то стане першою ракеткою світу

У першому сеті Халеп відіграла чотири брейк-пойнти, а потім в затяжних розіграшах змусила Осаку регулярно робити помилки, що коштувало японці двох втрачених подач і поразки в сеті. У другій партії Халеп швидко відреагувала на брейк суперниці, незабаром повела 3:1 і більше не дала підстав сумніватися в своїй перемозі.

Перемога над Наомі Осакою зробила Халеп недосяжною для переслідувачів в рейтингу WTA. Світову класифікацію румунка без перерв очолює з 9 жовтня 2017 року.

За свій перший півфінал в Мельбурні Сімона Халеп посперечається з переможницею чеського дербі між 6-ю ракеткою турніру Кароліною Плішковою і 20-ою сіяною Барборою Стрицовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-