Фонсека: В першу чергу готуємось  до матчу з

Фонсека: В першу чергу готуємось до матчу з "Чорноморцем"

Укрінформ
Головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Паулу Фонсека розповів про перші дні тренувального збору в турецькому Белеку.

"Мушу зазначити, що хлопці стежили за собою протягом відпустки і повернулися у хорошій формі. Я у "Шахтарі" вже півтора роки, футболісти знайомі з моїми вимогами і принципами, так що зараз їм набагато простіше. За винятком Додо, який тільки приєднався до нас, гравці прекрасно мене знають. Усі відмінно проявляють себе на інтенсивних тренуваннях, які ми їм запропонували на старті збору.

Зараз ми приділяємо увагу тому, щоб нагадати наші ідеї і відпрацювати принципи гри. Зрозуміло, дуже значимі і фізичні кондиції - важливо підійти до першого матчу в хорошому стані. Скажу щиро: набагато простіше, коли певний період ти працював з футболістами. Вони прекрасно знають, чого тренерський штаб чекає на полі, тому все чудово.

Які плани щодо Матвієнка і Гречишкіна? Це два українських гравці, за якими ми спостерігали весь час. Вони довели, що можуть прекрасно показати себе і допомогти нам. Питання по Матвієнку було важливим, оскільки команду залишив Азеведо. Микола добре потрудився в цьому сезоні і виходив в стартовому складі за національну збірну. У Гречишкіна також дуже непогані якості, і в міжсезоння я дізнаюся їх все більше. Обом футболістам ми довіряємо.

Читайте також: Футбол: Матвієнко, Гречишкін і Додо визначилися з ігровими номерами

Стосовно Додо, потрібно взяти до уваги, що він дуже молодий. Ймовірно, знадобиться деякий час на адаптацію до зовсім іншої реальності. У нас специфічний спосіб оборонятися, і йому необхідно буде все зрозуміти і вивчити - за два дні це неможливо. Ми стежили за Додо: він привернув нашу увагу своїми якостями, і ми віримо в нього. Перші тренування в "Шахтарі" повністю підтверджують думку про нього, проте час, щоб звикнути до нашого стилю гри, особливо у захисті, є. Що ж стосується атакуючих дій, він дуже швидкий і не матиме проблем в цьому аспекті.

Зараз складно знайти якісних опонентів - у нас був такий досвід у минулому році. Слава Богу, нам вдалося підібрати дійсно сильні команди. Мене цікавлять контрольні матчі з хорошими опонентами. Вони створять нам великі труднощі, і для нас це відмінно.

На нас чекають складні поєдинки з "Ромою", однак до цього ще э зустріч з "Чорноморцем", і до неї ми готуємося в першу чергу. Нагадаю, що для нас головний пріоритет - чемпіонат України. Уже після матчу з одеситами буде час подумати про Лігу чемпіонів", - цитує Фонсеку офіційний сайт ФК "Шахтар".

Читайте також: Екс-футболіст "Шахтаря" Кучер провідав "гірників" у Белеку

Нагадаємо, перший контрольний матч "гірники" проведуть 20 січня з болгарським "Лудогорцем". Початок о 16:00. Пряма трансляція - на каналі "Футбол 1".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-