Зимові Юнацькі Олімпійські ігри стартують у Лозанні рівно за 2 роки

Зимові Юнацькі Олімпійські ігри стартують у Лозанні рівно за 2 роки

Укрінформ
10 січня 2020 року в Лозанні запалає Олімпійський вогонь, який дасть старт змаганням III зимових Юнацьких Олімпійських ігор (ЮОІ).

Найпрестижніші олімпійські змагання для молоді віком від 15 до 18 років проходитимуть з 10 по 19 січня 2020 року. Про інновації на зимових Юнацьких Олімпійських іграх повідомляє прес-служба НОК України. 

Окрім 7 традиційних видів спорту, у яких розігруються медалі під час зимових Ігор, до програми додані й ті, що цікаві молоді. Так, на ЮОІ-2020 восьмим видом включений лижний альпінізм, який буде представлений в індивідуальних, спринтерських та естафетних дисциплінах.

Орієнтація на молодь та інновації стають синонімом моделі Юнацьких Олімпійських ігор. МОК активно співпрацює у цьому напрямку з міжнародними федераціями і в кожному виді спорту відбулась подібна адаптація. Серед них – введення інноваційного змішаного хокейного турніру з шайбою у форматі 3x3, змагання жіночих двійок у санному спорті та жіночий турнір з лижного двоєборства.

Читайте також: За рік у Буенос-Айресі запалає вогонь Юнацьких Олімпійських ігор

В ЮОІ-2020 братимуть участь 1880 спортсменів, які перебуватимуть в Олімпійському селищі у дві зміни, змінюючи один одного.

Фото: facebook/НОК України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-