В Узбекистані з'явиться Національне антидопінгове агентство

В Узбекистані з'явиться Національне антидопінгове агентство

Укрінформ
Створення агентства направлено на пропаганду здорового і чесного спорту, створення всіх умов для підготовки спортсменів країни до чергових літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2020 року в Токіо (Японія).

Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв підписав постанову про створення Національного антидопінгового агентства. Відповідний документ 3 січня розміщений на офіційному сайті глави держави.

"На Національне агентство при Кабінеті Міністрів Республіки Узбекистан покладено завдання щодо впровадження і застосування в республіці спеціалізованої програми антидопінгового адміністрування та менеджменту Всесвітнього антидопінгового агентства (ADAMS)", - йдеться у постанові.

Відзначається, що впроваджувана програма дозволить мати точні відомості про проходження спортсменами Узбекистану допінг-тестування в змагальні та поза змаганнями періоди.

Читайте також: Спорт-2018: Що подарує нам цей рік?

Відповідно до документа, у знову створюваному агентстві функціонуватимуть три відділи і дві комісії, які покликані стати ключовими ланками антидопінгової системи і механізмами з надання точних рекомендацій спортсменам Узбекистану щодо незастосування заборонених препаратів і вживання медикаментів у терапевтичних цілях.

"Національне антидопінгове агентство покликане інформувати спортивне співтовариство про збитки, які завдаються спортсменам, та негативні наслідки застосування допінгу для здоров'я людей", - наголошується в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-