На допінгу “сидять” 99% російських спортсменів — екс-слідчий WADA

На допінгу “сидять” 99% російських спортсменів — екс-слідчий WADA

Укрінформ
Колишній слідчий Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Джек Робертсон заявив, що майже всі спортсмени з Росії вживають допінг.

Про це він написав у колонці видання The New York Times.

"Під час розслідування ми з'ясували, що 99 відсотків російських спортсменів сидять на допінгу. Ми зрозуміли, що лишень російський спортсмен потрапляє в збірну країни, у нього просто немає вибору - або допінг, або кінець кар'єри", - написав колишній слідчий WADA.

Читайте також: МОК довічно дискваліфікував ще 11 російських учасників Олімпіади в Сочі

За його словами, спортсмени та тренери були пов'язані з російськими лікарями, які розробляли режими вживання допінгу. Він додав, що заборонені препарати фактично зберігаються в будівлях міністерства спорту Росії.

"Росія не тільки не визнала свою провину, але і продовжує використовувати допінг навіть під час розслідування. Всі докази свідчать про те, що допінгова система все ще працює. І МОК це знає", - пише Робертсон.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) застосував санкції за порушення антидопінгових правил проти ще 11 російських спортсменів, що брали участь в Олімпіаді 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-