Артем Франков:  Дисциплінарні правила ФФУ потрібно міняти

Артем Франков: Дисциплінарні правила ФФУ потрібно міняти

Укрінформ
Член виконкому Федерації футболу України (ФФУ), головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков прокоментував рішення Контрольно-дисциплінарного комітету (КДК) закрити гостьовий сектор донецького "Шахтаря" на найближчому матчі чемпіонату за поведінку фанів під час поєдинку з "Олімпіком".

"Рішення щодо покарання фанатів "Шахтаря" за скандування нацистської гидоти під час матчу з "Олімпіком" розчулило. КДК ФФУ, можна сказати, вдарив з розмаху, завдавши донецькому клубу такий матеріальний і моральний збиток, що той ще довго не зможе прийти до тями - закрив гостьовий сектор на наступний виїзний матч чемпіонату України (зі львівськими "Карпатами").

Не буду переконувати всіх, що рішення незаконне. Ні, звичайно, воно лукаво відповідає нинішнім дисциплінарним правилам, що допускають досить вільне тлумачення "клубних фолів". Але це всього лише означає, що закон поганий і його потрібно міняти.

Я категорично наполягаю на необхідності переглянути дисциплінарні правила ФФУ в плані переліку доступних до застосування покарань. Ми з вами ясно спостерігаємо, а часом і відчуваємо їх сутність - одні дурні, інші безглузді, треті примудряються поєднувати обидві ці чудові риси з додаванням шкідливості. Закривати на це очі і посилатися на європейський канон? Теж, звичайно, варіант, але тут необхідний здоровий вибір - або ми дотримуємося якоїсь комфортної зовнішньої сторони питання, яка нікого в Ньоні і близько не хвилює (нас будуть перевіряти, скільки разів ми закрили стадіон для вболівальників, і дорікати за недостатню кількість?!), або ми намагаємося реально вирішити проблему.

Такий захід, як дискваліфікація стадіону, слід взагалі прибрати з практики – принаймні, до того часу, коли цей захід стане хоч щось з себе представляти і буде скільки-небудь рівномірно бити по винуватцям. Та скільки ж можна бути посміховиськом не тільки в очах уболівальників, але і в своїх власних?! Закриття гостьових фан-секторів... Скажу, по-моєму, до цих пір крамольне: так закрийте їх хоч на весь сезон, і переважна більшість клубів лише зітхне з полегшенням. Разом з домашніми секторами закрийте. Тим більше що ніхто і ніяк не завадить просто пересісти.

Я що, явив вам якесь одкровення? Так, це не кивок у бік фанатів - це всього лише констатація очевидного, відносин, які є традиційними для нашого футболу. Думати треба. Разом думати. Тільки швидко. Вважайте мої слова офіційним зверненням", - цитує Франкова MatchDay.ua

Читайте також: Палкін: Суддівство Бойка було приниженням "Шахтаря"

Нагадаємо, що КДК ФФУ заборонив робити організований виїзд уболівальників "Шахтаря" на найближчий гостьовий матч в УПЛ через те, що під час матчу "Олімпік" – "Шахтар" ультрас гостей скандували неонацистські гасла. 

Фото: shakhtar.com 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-