Павелко: Введення системи відеоповторів підвищить якість українського футболу

Павелко: Введення системи відеоповторів підвищить якість українського футболу

Укрінформ
Федерація футболу України (ФФУ) отримала листа від Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB) з підтримкою ініціативи впровадження системи VAR (Відеоасистент рефері) під час футбольних матчів національних турнірів.

Таким чином, ФФУ може розпочати підготовку до впровадження цієї технології найближчим часом. Про це повідомив президент ФФУ Андрій Павелко.

"Ми звернулися до IFAB з листом, в якому висловили бажання приєднатися до програми тестування системи "Відеоасистент рефері". Як відомо, IFAB дозволила дворічний експеримент з тестування системи VAR. ФІФА цього року тестувала систему під час Чемпіонату світу серед 20-річних гравців та під час Кубку Конфедерацій. Наскільки мені відомо, в Європі Німеччина, Італія, Португалія вже використовують VAR у всіх матчах своїх чемпіонатів. Польща, Чехія та Голландія тестують систему в окремих поєдинках. Бажання приєднатися до програми тестування, окрім України, також висловили Іспанія та Туреччина.

Що потрібно зробити, щоб система запрацювала в Україні? Потрібно виконати низку вимог IFAB. Це не лише технічні вимоги до якості трансляції матчів – кількості камер, обладнання місця для перегляду та інші нюанси. Це також і певні вимоги до арбітрів, яким необхідно пройти відповідний курс навчання. IFAB висуває досить серйозні вимоги, але будемо сподіватися що нам вистачить для підготовки зимового міжсезоння.

Почнемо тестувати систему, можливо, з окремих матчів підвищеної складності. Хоча остаточне рішення з цього питання приймемо вже ближче до початку другої частини сезону. На мою думку, введення системи VAR підвищить якість українського футболу", - цитує Павелка офіційний сайт ФФУ. 

Читайте також: Президент УЄФА: Використовувати відеоповтори на чемпіонаті світу-2018 занадто рано

Нагадаємо, що президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін висловив своє небажання використовувати систему відеоспостереження в арбітражі на Чемпіонаті світу-2018. Спортивний функціонер вважає таку ініціативу передчасною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-