«Шахтар» - «Манчестер Сіті»: Гра року для Фонсеки

«Шахтар» - «Манчестер Сіті»: Гра року для Фонсеки

Укрінформ
Аби вийти у плей-офф український клуб влаштує і нічия

«Шахтар» - «Манчестер Сіті». Ліга чемпіонів. 6-й тур групового етапу. 6 грудня. 21:45. Харків. Стадіон «Металіст». Арбітр: Бенуа Бастьєн (Франція). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 2».

«Хочеш не програти – грай на перемогу». Ця футбольна мудрість справджувалась тисячі разів. Суть її в тому, що не варто спокушатися легкими шляхами, тобто зачинятися на власній половині поля і грати на відбій. Тільки той, хто не зрадив себе і пішов на сильного суперника усіма силами, здатен досягти результату. Для «Шахтаря» це означатиме – атакувати, давати бій у центрі поля, не притискатись до воріт.

Читайте також: Футбол: букмекери віддають "Шахтарю" невеличку перевагу у грі з "Манчестер Сіті"

До матчу з «Ман Сіті» «гірники» підходять в оптимальному складі (Тайсон відновився після травми) та чудовій формі (три впевнені перемоги поспіль після поразки від «Наполі»). У середу ввечері команді Паулу Фонсеки залишається лише реалізувати свій величезний потенціал, не втрачати концентрації, а головне, не розвалитися, якщо пропустять першими. Іншими словами, не повторити те, що сталося з «Наполі». Тоді 60 хвилин «Шахтар» грав на рівних, але після фантастичного голу Інсіньє команда посипалась.

Сьогоднішній поєдинок у Харкові усі називають матчем року для Фонсеки. Адже вихід до 1/8 фіналу ЛЧ стане для португальця колосальним кроком вперед. Дехто навіть каже, що це найважливіша гра у його тренерській кар’єрі. Цілком можливо. Тому Фонсека кине не стіл усі козирі. Від очевидних (квартер Бернард – Фред – Марлос – Тайсон і флангові підключення Ісмаїлі) до прихованих. Важливо також аби цього вечора кожен гравець «Шахтаря» наблизився до кращого зразка самого себе, а дехто навіть і перевершив свій ідеальний футбол. Скажімо, Ордець чи Феррейра.

На користь «Шахтаря» грають й інші фактори. Скажімо, Хосеп Гвардіола безліч разів повторив, що «Ман Сіті» їде в Харків лише перемагати. Хитрун Пеп точно напускає диму. За три дні до манкуніанського дербі проти «Манчестер Юнайтед» (гра на 50% може вирішити долю чемпіонського титулу в АПЛ) він не захоче ризикувати лідерами на морозному полі «Металіста» і проти надмотивованого суперника. Агуеро, Сане, Стерлінг можуть так і залишитись в резерві на додачу до Сільви та Де Брюйне, які взагалі не прилетіли у Харків.  

Читайте також: Гвардіола: "Манчестер Сіті" гратиме з "Шахтарем" тільки на перемогу

Зрозуміло, що напівосновний склад «Ман Сіті» - це також потужний суперник. Але без своїх зірок команда Гвардіоли втратить перевагу у класі, що і може стати вирішальним фактором на нашу користь. Не забуваймо і про інший матч нашої групи в Роттердамі. Там «Наполі» зобов’язаний перемагати «Феєноорд». У чемпіона Нідерландів наразі нуль очок і над бажанням «Феєноорда» грюкнути дверима не потрібно кепкувати. В останніх турах ЛЧ палилися і не такі команди, які сьогоднішній «Наполі».

Нагадаємо, якщо «Шахтар» пройде у плей-офф ЛЧ, Паулу Фонсека пообіцяв прийти на післяматчеву прес-конференцію у образі кіномесника Зорро. Аби налаштувати команду і тренера на цей героїчний лад, 10 тисяч вболівальників «Шахтаря» одягнуть перед матчем з «Ман Сіті» маски Зорро. Має бути ефектно. Хоча, справжнього хеппі-енду доведеться все ж зачекати 90 з лишком хвилин.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-