Коукалова: Росія не визнала своїх помилок, тому Олімпіада має пройти без неї

Коукалова: Росія не визнала своїх помилок, тому Олімпіада має пройти без неї

Укрінформ
Чеська біатлоністка Габріела Коукалова вважає, що винні у російській державній системі допінгу не визнали своїх помилок і не почали їх усувати.

Триразовий призер Олімпіади в Сочі Коукалова закликала усунути збірну Росії від участі в Олімпіаді-2018 в Пхьончхані через те, що у застосуванні заборонених препаратів винні не поодинокі спортсмені, а сама держава.

Про це 28-річна біатлоністка написала у своєму Facebook.

"Я тут, не для того, щоб догодити всім і кидати тільки посмішки. Це реальне життя. Я людина спорту і відчуваю, що мене стосується все, що відбувається в ньому. Я нічого не маю проти росіян, як нації. Безумовно ні! У мене там є друзі, і в своєму житті я зустріла багато великих людей, яких я ціную з цієї країни. На жаль, я повинна відокремити це від своєї роботи. Справа в тому, що в багатьох видах спорту росіяни попалися на допінгу і не тільки на Іграх в Сочі. Це було в легкій атлетиці та багатьох інших літніх і зимових видах спорту. Чи вважаєте ви, що в біатлоні інша ситуація, після того, як до нас надійшла новина про передачу олімпійської медалі в жіночій естафеті? Крім того, ми, спортсмени, часто знаємо підозрюваних серед нас. У нас були підозри, але не було доказів. Але зараз цих доказів цілком достатньо. Вони приходять регулярно. І вони є доказами, а не просто припущеннями.

Читайте також: Росія хотіла зіпсувати допінг-пробу української біатлоністки

Прагнення до несправедливих результатів і політичної влади не повинно перемагати в спорті. Це система, а не збіг. Я не чула офіційної позиції Росії або будь-якої з їх спортивних федерацій з визнанням проблеми. Вони не роблять нічого, кажуть, що це політичні ігри, і що вони невинні. Я ціную всіх росіян, які виступали проти допінгу і ризикують всім, коли допомагають розкрити те, що сталося в Росії. Мені шкода всіх тих, хто приймав допінг неусвідомлено, мені дуже шкода всіх чистих спортсменів, які втратили свої досягнення через шахрайство.

Звичайно, спортсмени з інших країн також використовують допінг і часто засуджуються, але ми ніколи не стикалися з таким системним обманом. Я шанобливо ставлюся до тому, що є й інші думки. Але Росія все ще не визнала нічого, вона не працює, щоб поліпшити ситуацію. Ось чому я вважаю за краще Олімпіаду без Росії", - цитує Коукалову XSPORT

Нагадаємо, що збірна Чехії здобула бронзову медаль естафети Ігор в Сочі після того, як були анульовані через застосування заборонених препаратів результати Яни Романової та Ольги Вілухіної.

Читайте також: Коукалова: Думаєте, російських спортсменів просто так позбавили 11 медалей в Сочі?

Раніше Коукалова запропонувала чесним російським спортсменам виступати під нейтральним прапором.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-