В Україні вперше вручили

В Україні вперше вручили "Золоті м'ячі" за досягнення в юнацькому футболі

Фото
Укрінформ
Урочиста церемонія нагородження лауреатів сезону-2016/2017 Дитячо-юнацької футбольної ліги України (ДЮФЛУ) відбулась у Будинку футболу 30 листопада.

ДЮФЛУ вперше в історії відзначила "Золотими м’ячами" лауреатів сезону-2016/2017 у кожній віковій категорії та обирала кращого тренера. Про це повідомляє прес-служба ФФУ.

У наймолодшій віковій категорії - U-14 кращим гравцем оборонного плану був визнаний захисник донецького футбольного клубу "Шахтар" Марк Мампассі, а найсильнішим форвардом - Назар Волошин з київського "Динамо". У віковій категорії U-15 кращим гравцем оборонного плану був названий захисник київського "Динамо" Ілля Забарний, а його одноклубник півзахисник Артем Кулаковський - найсильнішим футболістом атакуючого плану. У категорії U-16 перемогли представники донецького "Шахтаря": воротар Анатолій Трубін і форвард Михайло Мудрик. У найстаршій віковій категорії U-17 фахівці віддали свої голоси динамівському півзахиснику Богдану Білошевському і форварду "Дніпра" Владиславу Супрягу.

За підсумками дебютного чемпіонату країни U-19 серед команд першої ліги також були визначені двоє кращих гравців. Ними стали представники "Черкаського Дніпра" захисник Ілля Нікітенко та найкорисніший при атаках на ворота суперника Олексій Передерій.

 Найкращим тренером сезону-2016/2017 журі визнало Олексія Дроценка з київського "Динамо". Минулого сезону команда столичного клубу U-17 під його керівництвом виграла золоті медалі чемпіонату ДЮФЛУ. Цього сезону він очолює наймолодших хлопців з колективу U-14, команда йде на другому місці в своїй групі.

Читайте також: Презентовано талісман Європейського юнацького олімпійського фестивалю-2019

Почесними гостями урочистої церемонії стали президент Федерації футболу України Андрій Павелко, президент ДЮФЛУ Віталій Борт, відомі у минулому гравці збірних СРСР та України.

"Дитячий футбол – основа всієї піраміди гри мільйонів. Вдячний президенту ДЮФЛУ Віталію Борту за таку ініціативу, яку ми підтримали. Це дає можливість ставити перед собою максимальні завдання та досягати їх. Ми маємо зробити все для якісної підготовки нового покоління українських гравців, а коли вони стануть дорослими, не лише сподіватися на успішні виступи збірних, а й очікувати на це", - сказав Павелко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-