Судді зможуть скасувати футбольний матч ЧС-2018 у разі прояву расизму

Судді зможуть скасувати футбольний матч ЧС-2018 у разі прояву расизму

Укрінформ
Президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Джанні Інфантіно напередодні жеребкування чемпіонату світу 2018 року заявив, що на світовій першості в Росії буде діяти триступенева процедура боротьби з проявами дискримінації.

"Природно ми очікуємо, що чемпіонат світу-2018 пройде в дусі fair play, з дотриманням усіх принципів чесної гри. Це відноситься до дій на футбольному полі, але, коли ми говоримо про чесну гру, необхідно також згадати і антидискримінаційні та антидопінгові заходи. Що стосується допінгу, то всі футболісти всіх команд як під час турніру, так і поза змаганнями, будуть здавати відповідні тести за участю лабораторій, акредитованих ВАДА. Ми впевнені, що всі знають про це, і принципи чесної гри в даному відношенні будуть, безумовно, дотримані.

Те ж саме стосується і будь-яких проявів дискримінації, так як боротьба з нею - один з наших головних пріоритетів. Впевнені, що ніяких інцидентів зафіксовано не буде, але навіть якщо щось і станеться, то вперше в історії чемпіонатів світу в Росії буде діяти так звана триступенева процедура боротьби з проявами дискримінації. Арбітр матчу зможе перервати або навіть скасувати гру в разі будь-яких расистських або інших проявів нетерпимості. Вони абсолютно неприпустимі, і ми будемо гранично жорсткими в цьому відношенні. І тому очікуємо, що чемпіонат світу пройде в дусі fair play", - цитує Інфантіно sport-express

Читайте також: Марадона візьме участь у фіналі жеребкування чемпіонату світу з футболу

Нагадаємо, що жеребкування чемпіонату світу відбудеться 1 грудня. Сам турнір пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року. Матчі будуть зіграні на 12 стадіонах в 11 містах.

Фото: L'actualite Internationale

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-