Семенов: До зимової Олімпіади потрібно підійти в кращих кондиціях

Семенов: До зимової Олімпіади потрібно підійти в кращих кондиціях

Укрінформ
Лідер чоловічої збірної України з біатлону Сергій Семенов розповів про підготовчі збори, готовність команди до старту на Кубку світу, а також звикання до нової гвинтівки.

"Отримав гвинтівку саме перед цим збором в канадському Канморі. Швидко звик і зараз задоволений тим, як ми зрослися з нею. Попередня теж була з непоганим відстрілом. Єдине, вона досить стара - їй вже 10 років. Не завжди можеш бути впевнений в зброї, коли за нею понад 200 тисяч пострілів. Плюс нова гвинтівка трохи легша. Але сильних змін в приготуванні або прицілюванні немає. Взяв сюди і стару гвинтівку, але тільки тому, що до цього можливості випробувати нову не було. Тут вже вирішував, з якою залишуся. Чи влаштовує нова.

Чим відрізнялася підготовка до олімпійського сезону від звичайної? В рази більше інтенсивних тренувань. Працювали в тренажерному залі. На Тенеріфе були довгі важкі тренування на велосипеді. Це найкращий час, щоб напрацювати базу для більш швидкісних тренувань. А далі комбінували збори в горах і на рівнині. Були там, де є лижні турніри, - Оберхоф, Воукатті. Головне, щоб місце підходило до завдань, які ставиш. Немає сенсу їхати на рівнину і робити там тривалі крос-походи: для цього підходить гірська місцевість. Я під великим враженням від першого збору на Тенеріфе: не очікував, що це таке гарне місце - із задоволенням повернуся туди ще раз. Єдине, чого там немає для нас, - це стрільбища. А так, шикарні умови і для велотренувань, і для роллерних - можна їздити по довгих крутих підйомах. Плюс сонце, океан додають радості в тренувальний процес.

Швидше за все, деякі старти пропускатимемо. Сезон важкий, і потрібно підійти в кращих кондиціях конкретно до двох тижнів в лютому. Але вирішуватися це все буде по ходу сезону. Естафета? Ми відпрацьовували багато естафетних елементів: стрілянину з запасними патронами і невеликі естафети по маленьким колам. Конкретний склад поки не напрацьовували.

Траса у Пхьончхані складна в плані і перепаду висот, і важких спусків з поворотами. І місце це не саме зимове: очікувати хорошого натурального снігу і м'якої траси не варто. Вона буде обледенілою. Вечірні старти? Швидше за нічні, що додає труднощів. Легковажність терпима. Ті ж Естерсунд і Оберхоф в цьому набагато важчі й непередбачувані", - цитує Семенова XSPORT

Читайте також: Українські біатлоністи завершили збір у Канаді

Нагадаємо, що перший етап Кубка світу стартує в шведському Естерсунді 26 листопада. Сьогодні чоловіча збірна України з біатлону повернулася після тренувального збору в канадському Канморі, а вже вранці 23-го листопада вирушатиме до Швеції.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-