Біатлон: Журавок, Валя Семеренко і Підгрушна увійшли в топ-10 спринту у Шушені

Біатлон: Журавок, Валя Семеренко і Підгрушна увійшли в топ-10 спринту у Шушені

Укрінформ
Гонку виграла німкеня Деніз Херманн. 

У норвезькому Шушені завершився жіночий спринт в рамках відкритого Кубка Норвегії, в якому беруть участь більшість топ-команд світу. На дистанції 7,5 кілометрів з двома вогневими рубежами перемогу здобула німецька екс-лижниця Деніз Херманн, яка лише другий сезон виступає в біатлоні. Про це повідомляє XSport.

Кращою з українок несподівано для багатьох стала Юлія Журавок. З чистою стрільбою спортсменка резервної збірної України фінішувала на 6-й позиції, програвши лідеру гонки 27 секунд. З усіх учасниць гонки Журавок продемонструвала кращу швидкість стрільби, а також 24-й час на лижні, що вельми непогано з огляду на зоряний склад  змагань.

По одному промаху в гонці допустили лідери збірної України Валя Семеренко і Олена Підгрушна. Олімпійські чемпіонки Сочі, після невдалого минулого сезону цього літа демонстрували дуже непогану готовність і довели це сьогоднішньою гонкою. Семеренко показала 8-й час, а Підгрушна – 9-й. За швидкістю на останньому колі українські біатлоністки програли лише Херманн, зайнявши 2-е і 3-е місця, відповідно.

Читайте також: Велепец: Якщо візьмемо медаль в Пхенчхані, то сезон вважатимемо успішним

Не помилялися на вогневих рубежах, однак були не настільки швидкі на трасі віце-чемпіонки світу в естафеті Ірина Варвинець і Анастасія Меркушина. У фінішному протоколі спортсменки посіли 14-у і 17-у позиції, відповідно. Три промахи на вогневих рубежах допустили Ольга Абрамова, Яна Бондар і Віта Семеренко, яка повернулася у великий спорт після паузи у понад 2 роки. З цієї трійці найкраща швидкість на лижні була у Віти, за рахунок чого олімпійська чемпіонка та бронзова призерка Сочі потрапила в топ-40 гонки.

Відзначимо, що за результатами спринтерської гонки сформують стартліст на мас-старт, який відбудеться в неділю, 19 листопада. У минулому році тріумфаторами аналогічної гонки були Юлія Джима, яка нині пропускає змагання через перенесену хворобу, і Олена Підгрушна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-