Асамблея НОК України окреслила плани на олімпійський 2018-й

Асамблея НОК України окреслила плани на олімпійський 2018-й

Укрінформ
Звітна ХХXII Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України, яка відбулася сьогодні у Національному університеті фізичного виховання та спорту, визначила завдання на наступний рік.

Президент НОК Сергій Бубка у звітній доповіді назвав рік, що минає, "фінішною прямою" у підготовці до найголовнішого старту чотириріччя XXIII зимових Олімпійських ігор у корейському Пхьончхані, передають кореспонденти Укрінформу.

"2017 рік був непростим. Проте НОК не згорнув жодної своєї програми, жодного проекту, виконав зобов'язання перед усіма суб'єктами олімпійського руху та залишився громадською організацією, якій довіряють і на яку рівняються. Нам є ким пишатися на європейських та світових аренах: цього року, що дуже приємно, виправдала надії наша перспективна молодь на європейських Юнацьких олімпійських фестивалях", - підкреслив президент НОК.

Стосовно зимової Олімпіади у Республіці Корея, яка стартує 9 лютого, Бубка небезпідставно сподівається, що п'єдестал Ігор-2018 обов'язкого підкориться комусь із українців.

"Менш ніж за 3 місяці до Олімпіади нам необхідно консолідувати ресурси і об'єднати зусилля заради спільної мети. Станом на сьогодні українськими спортсменами завойовано 15 олімпійських ліцензій: 11 у біатлоні і 4 у фігурному катанні. Загальна кількість наших учасників на Корейському півострові може скласти 40 спортсменів", - зазначив головний олімпієць країни.

До Генасамблеї звернувся міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

"Міністерство послідовно підтримує системну роботу НОК, адже це означає підтримку інноваційної моделі спортивного зростання держави. Цілеспрямовані зусилля олімпійського комітету неодмінно дістануть сучасне й ефективне законодавче забезпечення", - зазначив Ігор Жданов.

Користуючись нагодою, очільник Мінмолодьспорту закликав присутніх на засіданні народних депутатів України активніше підтримувати законопроекти, спрямовані на розвиток спортивної сфери.

Читайте також: Бубка ініціював нагороду МОК для тренерів за досягнення у спорті

Участь у роботі Генеральної асамблеї взяли керівники національних олімпійських федерацій, регіональних відділень НОК, фізкультурно-спортивних товариств, олімпійці та їх тренери, представники державних і громадських установ, спонсори і партнери олімпійського руху, представники ЗМІ.

Почесним гостем Генеральної асамблеї  генеральний секретар НОК Азербайджану, президент Олімпійської Академії Азербайджану Агаджан Гулам огли Абієв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-