Біатлон: Лідер збірної України пропустить Кубок Норвегії

Біатлон: Лідер збірної України пропустить Кубок Норвегії

Укрінформ
Через хворобу Юлія Джима не стартуватиме в Шушені. 

Лідер жіночої збірної України з біатлону Юлія Джима пропустить відкритий Кубок Норвегії в Шушені. Змагання відбудуться за тиждень до старту сезону. Про це розповів тренер жіночої збірної Урош Велепец телеканалу XSport.

«Дуже шкода, що зараз захворіла Юлія Джима. Вона кілька днів мала температуру, мабуть підхопила якийсь вірус. Ми її ізолювали і вона пропустила п'ять днів підготовки. Але нічого страшного, вже з завтрашнього дня знову розпочне тренування. Стартувати в Шушені Юля не буде. До Естерсунду, я думаю, вона підготується на належному рівні.

Норвежці дозволили заявити на спринтерську гонку тільки 7-8 дівчат від кожної країни. Тут знаходяться практично всі топ-команди, які виступатимуть на Кубку світу. Але якщо там країни виставляють по 5-6 дівчат, то в Шушені тренуються цілими збірними. Німкені, француженки, італійки, білоруски, зрозуміло, норвежки - всі тренуються тут.

Читайте також: Велепец: Я не обіцяю Віті Семеренко місце в першій команді

Хто не потрапить в заявку збірної на суботній спринт, побіжить аналогічну гонку в п'ятницю - спеціально організовану для тих, кому не вистачило місця за квотою. Можливо ще хтось з норвезьких біатлоністок відмовиться і буде вільне місце, тоді на суботу до основи ми заявимо когось із команди «Б», - сказав Велепец.

На суботню спринтерську гонку в Шушені Україна виставить основний склад (Олена Підгрушна, Валентина і Віта Семеренко, Ольга Абрамова, Ірина Варвинець і Анастасія Меркушина), а також двох спортсменок з резервної команди. Контрольні старти в Шушені дадуть першу інформацію про готовність збірної України до олімпійського сезону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-