Футбол: українська

Футбол: українська "молодіжка" взяла три очки в Шотландії

Укрінформ
Молодіжна збірна України з футболу, складена з гравців віком до 21 року, перемогла на виїзді своїх шотландських однолітків у п'ятому матчі відбіркового турніру чемпіонату Європи-2019.

Збірна України підходила до гостьового матчу з одною метою - поїхати додому з трьома очками. Після домашньої поразки від збірної Англії (0:2), підопічні Олександра Головка були зобов’язані вигравати в останній зустрічі 2017 року, щоб зберегти шанси на вихід на Євро-2019, повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

У першому таймі господарі краще контролювали гру, більше володіючи м’ячем. Втім, саме гості зуміли засмутити голкіпера шотландців накінці першого тайму. Артем Бєсєдін опинився на правому фланзі і сильно прострілив до штрафного майданчика: після кількох рикошетів у ситуації краще розібрався Андрій Борячук, який в дотик відправив м’яча у ворота - 1:0.

Збірна України не знітилася і після перерви. Найактивнішим у складі нашої команди був той самий Андрій Борячук, який в середині другої половини гри змарнував три чудові нагоди зняті усі питання щодо переможця матчу. Непоганий шанс відзначитися мав і Олександр Зінченко, але півзахисник "Манчестер Сіті" не зміг поцілити в площину воріт після передачі Віктора Коваленка.

Господарі мали шанс вирвати нічию. Капітан шотландців Скотт Маккена пробив головою після кутового, утім Валерій Лучкевич, який під час стандарту беріг дальню штангу, виніс м’яча з воріт.

Читайте також: Українська "молодіжка" програла англійцям у відборі на Євро-2019

Як і в першому таймі, другий м'яч підопічні Олександра Головка також забили у компенсований час. Богдан Михайліченко, який змінив автора першого взяття воріт Андрія Борячука, вивів Віктора Коваленка на побачення з голкіпером, і хавбек "Шахтаря" переграв опонента - 2:0, переконлива перемога українців.

Турнірне становище у відбірковій групі 4 Євро-2019: Англія - 13 очок, Голландія - 8, Україна - 8, Шотландія - 7, Латвія - 3, Андорра - 1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-