Чому матч зі Словаччиною потрібен усім

Чому матч зі Словаччиною потрібен усім

Укрінформ
Андрій Шевченко прагне завершити перемогою невдалий рік.  

Україна – Словаччина. Товариський матч. 10 листопада. 20:00. Львів. «Арена Львів». Головний арбітр: Андріс Трейманіс (Латвія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» та «Футбол 2».

Здавалось би звичайний товариський матч. Але гра зі Словаччиною набуває багатьох смислів. Поєдинок виявився дуже потрібним усім – тренерському штабу, лідерам та новачкам збірної, нашим ЗМІ та Львову. Насамперед, матч потрібен Андрію Шевченку. Він перетворюється на шанс затерти погані спогади від провалу у відборі на ЧС-2018, а також дає можливість тренеру збірної вкотре довести свою важливість. Показати усім, що перебудову в команді не можна зупиняти, і не можна ставити хрест на цьому тренерському штабі. Перемога у Львові дозволить збірній завершити рік на позитиві, а Шевченкові дасть хоч якісь козирі перед зимовою паузою.

Читайте також: Андрій Шевченко: Проти Словаччини нам потрібна лише перемога

Потрібен матч і наших лідерам – Андрію Ярмоленку і Євгену Коноплянці. У обох загальмувалися клубні справи в Німеччині. Ярмоленко нічим не зміг допомогти «Боруссії», у якої триває серія невдач. А Коноплянка взагалі втратив ігровий тонус і місце в основному складі. У матчі зі словаками обидва мають шанс повернути собі переможний і гольовий настрій. Щоправда, Коноплянці потрібно ще й повністю залікувати нещодавню травму.

Дебютувати у складі «синьо-жовтих» можуть одразу шість футболістів. Захисники Олександр Сваток, Артем Шабанов, півзахисники Олександр Андрієвський, Вячеслав Танковський і Сергій Мякушко, а також нападник Юрій Коломоєць. Зважаючи на слова Шевченка, що хтось з новачків точно буде в основному складі, можна спрогнозувати появу з перших хвилин потужного центрбека Шабанова, кращого гравця УПЛ в жовтні – центрального хавбека Андрієвського і Коломойця, який нині єдиний український форвард, здатний регулярно забивати. Для усіх дебютантів гра у Львові підійшла дуже вчасно – хто знає, чи отримали б вони запрошення в збірну за інших обставин.

Читайте також: Україна - фаворит букмекерів у футбольному матчі зі Словаччиною

Нарешті, матч зі Словаччиною дуже потрібен Львову. Місто два роки не приймало збірну через дискваліфікацію, з переїздом «Шахтаря» у Харків втратило Лігу чемпіонів, а рідні «Карпати» останнім часом лише засмучують. Приїзд команди Шевченка – чудова можливість «Арені Львів» нагадати про себе, місцевим вболівальникам відвести душу, а місту довести свою фартовість для «синьо-жовтих».

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-