Рибка: Коли закінчиться ера Шовковського, голкіперам

Рибка: Коли закінчиться ера Шовковського, голкіперам "Динамо" стане легше

Укрінформ
Голкіпер турецького "Карабюкспора", екс-голкіпер київського футбольного клубу "Динамо" 30-річний Олександр Рибка вважає, що зараз у "Динамо" три воротаря хорошого рівня, а проблеми у киян командні.

"Я прагну грати в збірній, але не засмучуюсь, якщо мене туди не кличуть. Значить, я своєю грою не заслуговую на місце. Із задоволенням би повернувся до "Динамо". Це мій рідний клуб. Все, чого я досяг - заслуга київського клубу. Ця команда зліпила з мене футболіста.

Раніше були і мої недоробки, з себе я провини не знімаю, але в той же час були деякі моменти, які не залежать від мене. Плюс ера Шовковського, мого кумира, через якого я і став у ворота... Бачите, яка ситуація склалася після відходу Шовковського. "Динамо" не може розібратися з воротарями. Я знаю всіх хлопців і можу сказати, що всі три воротаря хорошого рівня, але є психологічний бар'єр імені Саші Шовковського, який ще буде пару років триматися. Про нього всі пам'ятають, говорять і з ним порівнюють. Коли це все стихне, воротарям київського "Динамо" стане легше.

Чи не засидівся Шовковський у "Динамо"? Не мені судити. Він працював і грав на рівні. Якби він пускав мишей, про це можна було б міркувати. Але в свої 41 Шовковський картини не псував. Він сам зрозумів, коли вичерпав весь ресурс і настав час зав'язувати.

Коваль упустив свій шанс? Просто "Динамо" при Ковалі потрапило в смугу невдач. Мабуть, на небі зірки для Коваля встали не в той ряд. Кожен воротар проходить через такі випробування. У Саші Шовковського була Словенія, у Коваля – "Янг Бойз". А в такі моменти як раз потрібно підтримувати. І я не вважаю, що для Коваля склалася якась жалюгідна ситуація. Робочі моменти. І якщо говорити відверто, проблеми не тільки в однієї людини, а у всієї команди.

Читайте також: Голкіпер "Динамо" Бущан: З хвилюванням впорався, це ж не Ліга чемпіонів

Рудько довіряли, але щось у нього не пішло. Не знаю, з чим це пов'язано. Потрібно бути в колективі, щоб знати причину. Жоден тренер не ворог собі - якщо Рудько буде виглядати сильніше за Макса Коваля і Жору Бущана, то грати буде Рудько", - передає слова Рибки matchday.ua

Фото: dynamo.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-